Γαριδομεζεδάκια της παρέας
Ο μεζές, το μεζεδάκι ή μεζεκλίκι από την πέρσικη λέξη maze που σημαίνει γεύση, είναι ένα μικρό ορεκτικό που σερβίρεται συνοδευτικά με το τσίπουρο,το κρασί ή την μπύρα. Από τις ελιές, τα αλίπαστα, τη φέτα, τον ταραμά και το τζατζίκι μέχρι τα φασόλια, τα κεφτεδάκια, τα λουκάνικα αλλά και τους γαύρους, τα καλαμαράκια και τις γαρίδες, αυτά τα μικρά πιατάκια συνοδεύουν τα τραπέζια μας και γίνονται αφορμή για γεύματα, μαζώξεις και παρεΐστικες συναθροίσεις.
Ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι, ιδανικό για να συνοδεύσετε το τσίπουρο ή το κρασί σας.
Η απλότητα και η μη χρήση περίπλοκων υλικών είναι αυτό που αναδεικνύει τη νοστιμιά της γαρίδας.
ΥΛΙΚΑ
10 γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός
κρασί ή ούζο
φρυγανισμένο ψωμάκι
100 γρ.κρεμώδες τυρί
6-7 ελιές χωρίς κουκούτσι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τις γαρίδες. Ρίχνουμε και τη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη. Γυρνάμε τις γαρίδες και σβήνουμε με λίγο κρασί ή ούζο. Λίγο πριν γίνουν ρίχνουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο multi το κρεμώδες τυρί, τύπου philadelfia, με μια κουταλιά λάδι, λίγο πιπέρι και τις ελιές.
Αλείφουμε στο φρυγανισμένο ψωμί το τυρί και βάζουμε από πάνω την γαρίδα μας. Τρώμε και πίνουμε εναλλάξ (γαρίδα-τσίπουρο ή κρασί ) μέχρι να τελειώσει ένα από τα δύο.
Πρόσφατα σχόλια