ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΗΛΙΟΥ

Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Πήλιο ανακαλύπτω και ένα φαγητό που δεν είχα ξαναδοκιμάσει, ένα ταβερνάκι που δεν είχα πάει, μια πλατεία που δεν είχα επισκεφθεί, μια παραλία που δεν ήξερα. Φέτος, μεταξύ άλλων, ανακάλυψα τους ριγανοκεφτέδες, στο εστιατόριο Remezzo , στην παραλία του Άι-Γιάννη. Άν σας φέρει ο δρόμος σας προς τα εκεί, μην χάσετε την ευκαιρία να τους δοκιμάσετε.
Οι ριγανοκεφτέδες με βάση την πατάτα και έντονο άρωμα ρίγανης είναι ένας νόστιμος μεζές για μπύρα αλλά και ένα κυρίως πιάτο άν συνοδευτούν από μιά δροσερή σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ
3-4 βραστές πατάτες
2-3 κουτ.γλυκού ξερή ρίγανη ή
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
2 αυγά
250 γρ. φέτα
100 γρ.αλεύρι
λάδι
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τα αυγά , τη ρίγανη, τη φέτα, 2-3 κουταλιές από το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο, να σφίξει και στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.


Πρόσφατα σχόλια