ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
Η ντομάτα, που θεωρείται το βασικό συστατικό της διατροφής των λαών της Μεσογείου, μας ήρθε απο τη νότιο Αμερική και συγκεκριμμένα από τη Βολιβία και το Περού. Οι Αζτέκοι ήταν ο λαός που καλλιέργησε και έφαγε πρώτος τη ντομάτα. Γύρω στο 1500 οι σπόροι μεταφέρθηκαν στην Ισπανία και από εκεί στη Νάπολη της νότιας Ιταλίας. Στην Ελλάδα έφτασε το 1820, μαζί με την πατάτα και απο τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Οι ντομάτες γεμιστές με τόνο είναι
ένα εύκολο και δροσερό καλοκαιρινό, πρώτο πιάτο με ένα βασικό πλεονέκτημα.
Ο χρόνος παρασκευής του, δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά από την ώρα που θα αποφασίσουμε να το ετοιμάσουμε.
ΥΛΙΚΑ
5 ντομάτες ( σφιχτές και ίδιου μεγέθους)
2 κονσέρβες τόνου
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
100 γρ.τυρί φέτα
1κουτ.σ. κάπαρη
αλάτι-πιπέρι
δυόσμο ή βασιλικό
Κόβετε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις αδειάζετε προσεκτικά, με ένα κουταλάκι του γλυκού. Ρίχνετε στο εσωτερικό τους, λίγο αλάτι και τις ακουμπάτε ανάποδα για 5-10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση.Ανακατεύετε σε ένα μπολ την ψύχα από τις ντομάτες με τον τόνο αφού προηγουμένως τον έχετε στραγγίξει από το λάδι του. Προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το τυρί, την κάπαρη και το πιπέρι.Γεμίζετε τις ντομάτες και διακοσμείτε με λίγο δυόσμο ή βασιλικό φρέσκο.
Πρόσφατα σχόλια