Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Κλασικό, παραδοσιακό και εύκολο γλυκό, που συνηθίζουμε να τρώμε την περίοδο της νηστείας. Απο τις πιό εύκολες συνταγές, με το συνθηματικό 1, 2, 3, 4 (που αναφέρεται στην ποσότητα των τεσσάρων βασικών συστατικών του).
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 ξυλαράκι κανέλας
Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα φλυτζάνι νερό με χυμό πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξυλαράκι κανέλας για 5 λεπτά. Σε μιά άλλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Όσο περισσότερο καβουρντίσετε το σιμιγδάλι τόσο πιό σκούρος θα γίνει ο χαλβάς σας .
Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε προσεχτικά, λίγο λίγο το σιρόπι στο σιμιγδάλι. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά , ανακατεύουμε ξανά για πέντε λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει,κλείνουμε το μάτι. Βάζουμε τον χαλβά όσο είναι ζεστός σε μία φόρμα, αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε κανέλα. Καλή επιτυχία!!!!!!!


Πρόσφατα σχόλια