ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη ομελέτα φούρνου. Είναι από αυτά τα φαγητά που δεν χρειάζονται συνταγή. Μόνο φαντασία, καλή διάθεση και παρέα.
Γυρνάς από τη θάλασσα. Οι βουτιές, το κολύμπι, ο καυτός ήλιος, σου έχουν ανοίξει την όρεξη. Βάζεις τις μπύρες στην κατάψυξη, κόβεις τα λαχανικά, ρίχνεις τα αυγά και… στον φούρνο. Μόλις που προλαβαίνεις να βγάλεις το μαγιό, να ξεπλυθείς από τα αλάτια και να κάτσεις στο τραπέζι. Σε ένα εικοσάλεπτο η ομελέτα φούρνου είναι έτοιμη.
ΥΛΙΚΑ
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 Κολοκυθάκια
1-2 Πιπεριές
1 Καρότο
1 Πατάτα
4 αυγά
1-2 κουτ.σ. γάλα
1/2 φλ. φέτα
ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.γλ.πάπρικα
λάδι για το τηγάνισμα
Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια τα λαχανικά μας. ( Τα λαχανικά της συνταγής είναι ενδεικτικά, μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά έχουμε ή ότι μας αρέσει.) Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα λαχανικά μας, τα χτυπημένα αυγά, τη φέτα και τα μυρωδικά μας.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Συνοδεύουμε με μιά παγωμένη μπύρα.
Πρόσφατα σχόλια