Καλοκαιρινή συνταγή ευτυχίας

Πηγαίνουμε στη λαϊκή, αγοράζουμε ένα κιλό γαύρο. Επιστρέφουμε τον πλένουμε, τον καθαρίζουμε, βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα ψαράκια μας. Όση ώρα τηγανίζονται, ετοιμάζουμε μια ωραία ντοματοσαλάτα με τις ντομάτες που μας έχει δώσει η γειτόνισσα από το χωριό. Συνοδεύουμε με δροσερό άσπρο κρασάκι.
Ιδανικά, όταν τα γαυράκια τελειώσουν, ξαπλώνουμε και διαβάζουμε το βιβλίο της Αίγλης Μπρούσκου ¨η λεχώνα και η χελώνα¨. Αυτό είναι καλοκαίρι, αυτή είναι η ευτυχία. (Τα πρόσωπα στην ιστορία είναι ενδεικτικά και μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις διαθέσεις σας, π.χ. τα γαυράκια να γίνουν κολοκυθάκια και το βιβλίο να γίνει asterix ή Άννα Καρένινα)
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαύρος
1/2 φλ.αλεύρι
1/2 φλ.νισεστέ
1/2 κ.γλ.θυμάρι
1 κ.γλ.ρίγανη
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και τραβώντας απο την πλευρά της κοιλιάς με φορά προς την ουρά αφαιρούμε τα εντόσθια. Τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νισεστέ και το θυμάρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τον γαύρο στο αλεύρι και τον τινάζουμε καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρνώντας τα ψαράκια, για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.Όταν τα βγάλουμε στο πιάτο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το αλάτι. ( Άν έχουμε φρέσκια ρίγανη, την προτιμάμε. Η γεύση της είναι πολύ πιο έντονη και η μυρωδιά της δεν συγκρίνεται με εκείνη της αποξηραμένης).
Συνοδεύουμε με ένα δροσερό άσπρο κρασί .

Πρόσφατα σχόλια