Γιουβαρλάκια σούπα

Μπορεί να μην είναι το φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τα αγαπημένα μας φαγητά, σίγουρα όμως είναι ένα πιάτο, που θυμίζει μαμά, παιδικά χρόνια, νοσταλγία. Και η απόδειξη πως άν θέλουμε να μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε στην οικογένεια μας ένα νόστιμο, απλό, σπιτικό, φαγητό δεν χρειαζόμαστε περισσότερο από 30 με 40 λεπτά.
Τη συνταγή , μοιράστηκε μαζί μας η φίλη Φανή Τρυψάνη, που άν και έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, μαγειρεύει καταπληκτικά.
Γιουβαρλάκια σούπα
1 κιλό κιμά από μοσχάρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι γλασε
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Λίγο αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Σε μια λεκάνη ζυμώνω τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι (καρολινα), το φλυτζάνι του καφέ λάδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνω πολύ καλά και κάνω μικρά γιουβαρλάκια και τα αλευρώνω ελαφρά. Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 1/2 λίτρο νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Μόλις βράσει το νερό βάζω στην κατσαρόλα ένα ένα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να χυλώσουν. Κουνάω σιγά σιγά την κατσαρόλα, προσεκτικά να μην κολλήσουν και να μη τριφτούν (προσθέτω νερό αν χρειάζεται). Στο τελευταίο 15 λεπτο προσθέτω το ρύζι γλασέ και τέλος προσθέτω το χυμό λεμόνι.
Υ.Σ. Είναι σημαντικό να ζυμώσετε πολύ καλά τον κιμά για να γίνουν ανάλαφρα τα
γιουβαρλάκια σας.

Πρόσφατα σχόλια