Τυροπιτάρι Ευβοίας

Στην ιστορία της Ελληνικής Κουζίνας, την τυρόπιτα, γεμισμένη με τα τυριά του κάθε τόπου, τη βρίσκουμε παντού.
Άν σας φέρει ο δρόμος σας, στην όμορφη Εύβοια, δοκιμάστε οπωσδήποτε την τοπική τυρόπιτα της περιοχής, το περίφημο τυροπιτάρι.
Μια απλή τηγανητή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και τοπικό τυρί, που δεν λείπει από καμμιά ταβέρνα της περιοχής.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι
220 γρ. νερό χλιαρό
2 κουτ.σ. ξύδι
1 κουτ.γλ. λάτι
100 γρ. λάδι
500 γρ. φέτα τριμμένη
3 κουτ.σ γιαούρτι
2 αυγά
πιπέρι
δυόσμο
Σε μιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, (κοσκινισμένο), το ξύδι, 1-2 κουτ. λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει.
Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί, σκεπασμένο για 45 λεπτά, περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση μας. Σε ένα μπολ, βάζουμε την φέτα τριμμένη, τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τη ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο. Βάζουμε στο κάθε φύλλο από μια κουταλιά γέμιση και το διπλώνουμε σαν φάκελλο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε προσεκτικά ένα ένα τα τυροπιτάρια, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τα, προσεκτικά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά. Μια παγωμένη μπύρα είναι ιδανική για να συνοδεύσουμε το τυροπιτάρι μας.

Πρόσφατα σχόλια