Σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

Εσείς φτιάξατε σάλτσα ντομάτας;
Η παρασκευή είναι εύκολη, η χαρά της δημιουργίας μεγάλη, η μυρωδιά της φρέσκιας ντομάτας θα γεμίσει το σπίτι σας, συν το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε ένα υλικό στην εποχή του. Πάτε στη λαϊκή της γειτονιάς σας και διαλέξτε όχι τις πιό όμορφες αλλά τις πιό νόστιμες, ώριμες και μυρωδάτες ντομάτες. Και όταν τον χειμώνα θα ανοίξετε το βαζάκι σας για να μαγειρέψετε, το φαγητό σας θα έχει άλλη γεύση. Καλή επιτυχία.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ντομάτες πομοντόρο (οι μακρόστενες)
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml κρασί άσπρο
200 ml νερό
1/2 φλ.φύλλα βασιλικού
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις ντομάτες και τις χαράζουμε ελαφρά, κάνοντας ένα σταυρό.
Τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά από 1-2 λεπτά, αφαιρούμε τη φλούδα και το κοτσάνι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα. Ρίχνουμε και το κρασί. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου. Όταν δέσει η σάλτσα , τη βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλατι και πιπέρι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να τη βάλουμε σε βάζο, ρίχνοντας λίγο λάδι, περίπου 1/2 εκ. και να τη συντηρήσουμε στο ψυγείο ή να την καταψύξουμε για τον χειμώνα

Πρόσφατα σχόλια