ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

Μια εύκολη συνταγή για κουλουράκια πασχαλινά από το βιβλίο συνταγών της μαμάς μου. Η υποσημείωση με αστερίσκο, δίπλα στη συνταγή, γράφει ¨βγαίνουν πολλά κομμάτια¨, και ενώ όταν ξεκινάω, σκέφτομαι να κάνω τη μισή δόση, πάντα το ξεχνάω και στο τέλος τα μοιράζω σε φίλους και γείτονες. Άς είναι.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ. βούτυρο
1 ποτ.ζάχαρη
3 αυγά
1 κεσ.γιαούρτι
1/2 κ.γλ.σόδα
1/2 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
αλεύρι 1 κιλό περίπου (κοσκινισμένο)
κανέλα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο (λιωμένο) με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκάλι. Ανακατεύουμε τη σόδα και το μπέικιν με το κοσκινισμένο αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα μας. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Η ζύμη μας πρέπει να πλάθεται εύκολα και να μην είναι σκληρή. Πλάθουμε τα κουλουράκια πλεξούδες και τα βάζουμε σε λαδωμένη λαδόκολλα, στο ταψί μας. Επειδή βγαίνουν πολλά κομμάτια, όταν πλάσουμε τα μισά, μπορούμε στο υπόλοιπο ζυμάρι να ρίξουμε λίγη κανέλα για να τα κάνουμε κουλουράκια κανέλας. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Βγαίνουν 60-70 κουλουράκια.


Πρόσφατα σχόλια