ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΙΧΘΥΟΣ

Την Κυριακή των Βαΐων, γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Σε ορισμένα μέρη έδιναν στα βάγια την μορφή ψαριού , καθώς το ψάρι ήταν το σημάδι αναγνώρισης των πρώτων χριστιανών. Έτσι παρά το γεγονός ότι είμαστε μέσα στη νηστεία της Σαρακοστής, επιτρέπεται να φάμε ψάρι. Το λέει και το παιδικό τραγούδι ¨Βάγια Βάγια των Βαγιών, τρώμε ψάρι και κολιό και την άλλη Κυριακή τρώμε κόκκινο αυγό.
Σας προτείνω, λοιπόν, μιά εύκολη συνταγή για ψάρι στο φούρνο.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολιοί
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλ.λάδι
1/4 φλ/ ντοματάκια κονκασέ
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,το σκόρδο,το κονκασέ και τον μισό μαιντανό. Όταν πάρει μια βράση η σάλτσα την απλώνουμε πάνω από τα ψάρια και βάζουμε τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον υπόλοιπο μαιντανό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Πρόσφατα σχόλια