ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Τα ρόδια πρωτοεμφανίστηκαν στην Περσία, η επιστημονική ονομασία τους είναι punica granatum και υπάρχουν σαν φρούτα τουλάχιστον από το 3000 π.Χ. Στην Αρχαία Ελλάδα συμβόλιζαν την ζωή, την αναγέννηση και το ζευγάρωμα.
Το ρόδι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και πηγή φυτικών ινών. Ο χυμός του έχει την μεγαλύτερη ικανότητα καταστροφής των ελευθέρων ριζών ενώ η αντιοξειδωτική του δράση είναι τρεις φορές μεγαλύτερη απο εκείνη του πράσινου τσαγιού. Επίσης, ρίχνει την πίεση του αίματος και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης.Χρησιμοποιείται ακόμη για τη θεραπεία της διάρροιας και της δυσεντερίας.
Είτε θέλετε να φάτε τα ρόδια είτε να κάνετε χυμό ή αφέψημα προτιμήστε τα βαριά ρόδια με γυαλιστερή φλούδα.
Σας δίνω μία εύκολη συνταγή για λικέρ ρόδι, τώρα που τα ρόδια είναι στο φόρτε τους. Γεμίστε μικρά μπουκαλάκια και κάντε τα δώρα, την περίοδο των γιορτών, στους φίλους σας. Σίγουρα θα τους εκπλήξετε ευχάριστα.
ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ
1 1/2 φλυτζάνι σπόρους ροδιού
3 φλυτζάνια τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
1 φλυτζάνι ζάχαρη*
1 ξυλαράκι κανέλας
Διαλέγουμε ρόδια που έχουν κόκκινα σπόρια, τα καθαρίζουμε και βάζουμε τα σπόρια σε ένα βάζο. Προσθέτουμε το τσίπουρο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Αφήνουμε το βάζο για 1 μήνα περίπου,ανακινώντας το κάθε τόσο, για να λιώσει η ζάχαρη και να μην μένει στον πάτο.
Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι.
* μπορούμε να βάλουμε και λιγότερη ζάχαρη,ανάλογα με το πόσο γλυκό
θέλουμε το λικέρ μας. 

Πρόσφατα σχόλια