Τσιπούρα στη λαδόκολα με λαχανικά

«Βάγια, Βάγια των βαγιών,
τρώνε ψάρι και κολιό,
και την άλλη Κυριακή
με το κόκκινο αυγό ! «
Η Κυριακή των Βαϊων, ονομάζεται έτσι γιατί μετά βαϊων και κλάδων, έγινε η υποδοχή του Ιησού, στα Ιεροσόλυμα.
Καθώς η παράδοση της εκκλησίας, επιτρέπει την κατανάλωση ψαριών την Κυριακή των Βαϊων, παρότι είμαστε μέσα στη σαρακοστή, σας δίνω μια εύκολη συνταγή για ψάρια στη λαδόκολα. Είμαι σίγουρη πως άν τη δοκιμάσετε μια φορά, θα την κάνετε συνέχεια. ( Για τα λαχανικά μπορείτε να βάλετε ότι έχετε, ωστόσο η γλυκοπατάτα και τα σπαράγγια δίνουν ιδιαίτερη γεύση και χρώμα στο πιάτο σας.)
ΥΛΙΚΑ
2 Τσιπούρες
Για την σάλτσα
Λίγο κόλιαντρο ή μαϊντανό
1 σκ.σκόρδο
1 κρεμμυδάκι
ελαιόλαδο
1-2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
1 γλυκοπατάτα
μανιτάρια
σπαράγγια
1 λεμόνι σε φέτες
αλάτι-πιπέρι

Χτυπάμε στο multi τον κόλιαντρο,το κρεμμυδάκι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, και αλείφουμε με αυτήν τη σάλτσα τα ψάρια μας, που έχουμε προηγουμένως καθαρίσει. Κόβουμε ένα κομμάτι εφημερίδα,βάζουμε απο πάνω μια λαδόκολα, 2-3 φέτες λεμόνι και στη συνέχεια βάζουμε την τσιπούρα μας. Τυλίγουμε καλά, ώστε να μην φύγουν τα υγρά καθώς θα ψήνεται το ψάρι μας, και δένουμε τις δύο άκρες με σπάγγο. Βουτάμε τα τυλιγμένα με την εφημερίδα ψάρια σε ένα μπολ με νερό, για να μην καεί το χαρτί κατά το ψήσιμο και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου. Απο κάτω βάζουμε ένα ταψί , για να πέσουν εκεί τα λάδια και να μην λερώσουμε το φούρνο μας. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 160-170 βαθμούς.
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λωρίδες,(ζουλιέν), αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Πρόσφατα σχόλια