Τηγανίτες για το στομάχι και την ψυχή
Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, βρέχει, η θερμοκρασία έχει πέσει, η διάθεση επίσης. Κοιτάς από το παράθυρο και όλα είναι μουντά. Δεν έχεις όρεξη να βγείς, ούτε για μιά βόλτα.
Σηκώνεσαι, μπαίνεις στην κουζίνα σου, ανακατεύεις αλεύρι, γάλα, αυγό, ζάχαρη, ρίχνεις τον χυλό στο τηγάνι και έτοιμες οι τηγανίτες. Σερβίρεις με μέλι και κάποιο ουδέτερο κρεμώδες τυρί. Ιδανικά, ανοίγεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και καλείς 2-3 φίλους. Η ψυχολογία σου ανεβαίνει, η διάθεση αλλάζει, όλα σου φαίνονται λίγο καλύτερα.

YΛΙΚΑ
125 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέϊκιν
1 πρ.αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
100 ml γάλα
1 κ.σ. γιαούρτι
30 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέϊκιν. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα, στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα μας, προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνουμε 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, με μέλι, μαρμελάδα ή ανθότυρο.
# tiganites #pancakes #eykolisyntagi

Πρόσφατα σχόλια