Θα πάρετε ένα εκλεράκι;

Το διάσημο πια Eclair Grec αλλά και εκλέρ με κρέμα μανταρίνι και τζίντζερ ή με μαστίχα Χίου, φρεσκότατα macaron με κάστανο ή με πορτοκάλι και μιλφέϊγ κλασικό αλλά και με πραλίνα ή με καραμέλα δοκίμασαν από τον ζαχαροπλάστη Κώστα Τσενικίδη του ζαχαροπλαστείου
Fleur, οι φίλοι των γλυκών και της γαλλικής γαστρονομίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε μιά επίδειξη ζαχαροπλαστικής και φυσικά γευσιγνωσίας.
Επειδή κάθε γλυκό έχει την ιστορία του διαβάστε πως περιγράφει
ο Κώστας Τσενικίδης την ιστορία του
Eclair Grec.
Όταν αποφάσισα να λάβω μέρος στο διαγωνισμό της Γαλλικής πρεσβείας για το Eclair Grec, στόχος μου ήταν η δημιουργία ενός Eclair που θα ταξίδευε αυτόν που θα το απολάμβανε στην Ελλάδα, και κυρίως φυσικά τους Γάλλους κριτές του διαγωνισμού. Έτσι λοιπόν διάλεξα 4 πολύ χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα από 4 διαφορετικές περιοχές της χώρας μας. Μέλι από την περιοχή της Ιερισσού, γιαούρτι από ένα χωριό του Κιλκίς, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία και φιστίκι φυσικά από την Αίγινα. Έφτιαξα ένα Cremeux γιαουρτιού με μέλι, μια τραγανή φεγεντίνη με κομμάτια και πάστα από φιστίκια Αιγίνης, μια ganache montee λευκής σοκολάτας με πραλίνα από φιστίκια Αιγίνης και τέλος μια γλυκιά σάλτσα ελαιόλαδου. Το ταξίδι ξεκινούσε από το Κιλκίς, περνούσε απο την περιοχή του Αγίου όρους, κατέβαινε στην Αίγινα και κατέληγε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία. Ήταν ένα γαστρονομικό ταξίδι από το βορρά προς το νότο.

Τα ξεχωριστά γλυκά που δημιουργεί ο Κώστας Τσενικίδης θα τα βρείτε στο F L E U R στην Πυλαία, Δ. Φωκά 6, Στροφή Περιφερειακού για Πανόραμα, Θεσσαλονίκη.

Πρόσφατα σχόλια