Μαγειρίτσα χορτοφαγική

Η μαγειρίτσα είναι η παραδοσιακή σούπα που τρώμε το βράδυ της Ανάστασης, μετά απο τις ημέρες της νηστείας. Είναι η καλύτερη επιλογή για το στομάχι, καθώς προετοιμάζει τον οργανισμό, να επανέλθει στον φυσιολογικό ρυθμό του.
Γι αυτό και καθιερώθηκε,ώς έθιμο, να τρώγεται το βράδυ του Μ.Σαββάτου.
Λένε πως τα χόρτα της μαγειρίτσας συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι προς ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους.
Στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συναντάμε παραλλαγές της μαγειρίτσας, με αυγολέμονο στην Πάτρα, με σκόρδο και κρασί στην Κέρκυρα, με τραχανά, λεμόνι και σερβιρισμένη με γιαούρτι στο Πήλιο, αποκλειστικά με συκωταριά και μυρωδικά στη Θεσσαλονίκη.
Καθώς τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι απέχουν από το κρέας, σας δίνω μία συνταγή χορτοφαγικής μαγειρίτσας, που περιλαμβάνει τα μυρωδικά της κλασικής μαγειρίτσας και μανιτάρια στη θέση του κρέατος. Πρόκειται για μία χορτοφαγική σούπα, εξίσου νόστιμη και γευστική. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα την τμιήσουν και οι κρεατοφάγοι της παρέας σας.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ.μανιτάρια διάφορα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
1 μικρό μαρούλι
1/2 ματσάκι άνηθο
3 κ.σ.λάδι
1 πατάτα
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ.ταχίνι
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια,την πατάτα, το μαρούλι ψιλοκομμένο και τον άνηθο. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε να καλυφθούν τα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε 20-25 λεπτά αφαιρούμε την πατάτα, τη βάζουμε στο μπλέντερ με το ταχίνι και το λεμόνι, τα πολτοποιούμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη και η σούπα μας είναι έτοιμη. Καλή σας όρεξη.
#vegan

Πρόσφατα σχόλια