ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 6ο THESSALONIKI FOOD FESTIVAL
Η Θεσσαλονίκη, από πρωτεύουσα των προσφύγων και φτωχομάνα, τα τελευταία χρόνια τείνει να αναδειχθεί σε πρωτεύουσα των γεύσεων. Μεγάλα διεθνή περιοδικά και εφημερίδες συμφωνούν σ αυτό,καθιστώντας την έναν θελκτικό προορισμό γαστρονομικού τουρισμού. Φέτος, υποδέχεται για 6η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ γαστρονομίας, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και έχει σαν στόχο την προβολή τοπικών προιόντων και καταστημάτων, την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή και την ένταξη στην καθημερινότητα τους, φρούτων και λαχανικών, μέσα από διαδραστικές εκδηλώσεις, τον προσδιορισμό της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης αλλά και την ανάδειξη της σε γαστρονομικό προορισμό μέσα απο πολλές γευστικές εκδηλώσεις.
Απο αυτές, ξεχωρίζουμε το φιλανθρωπικό δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις 22/11 όπου θα παρουσιαστεί το πρώτο κρασί του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ονομασία ¨Η Γοργόνα¨. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β.Ελλάδα Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο.
Από τις 18 Νοεμβρίου και για έναν μήνα ακολουθήστε τις εκδηλώσεις του Foodfestival, πάρτε μέρος σε αυτό το γευστικό ταξίδι.
Για την ώρα παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και θα συνεχίσουμε με θεματικές παρουσιάσεις.
|
ΕΚΔΗΛΩΣΗ |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ |
ΩΡΑ-ΤΟΠΟΣ |
ΣΧΟΛΙΑ |
|
« Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα γύρω από την άσκηση και τη διατροφή στην παιδική και προεφηβική ηλικία» |
Νοέμβριος |
Σε δέκα και πλέον Δημόσια σχολεία όλο το Νοέμβριο Κατά τις ώρες των μαθημάτων |
Σε συνεργασία με τη Δ/νση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού |
|
«Παγκόσμια διατροφή-Δίκαιο εμπόριο» Πανευρωπαϊκή Έκθεση για ενημέρωση του κόσμου για το παγκόσμιο πρόβλημα της δίκαιης κατανομής της τροφής. |
Κυριακή 20/11 μέχρι 28/11 |
Φουαγιέ Δημαρχείου |
Σε συνεργασία με τη Fair Trade Hellas στο πλαίσιο της υπογραφής του συμφώνου για τη Αστική Διατροφική πολιτική στο Μιλάνο. |
|
Τα παιδιά στην Κουζίνα: Επιστήμη –γαστρονομία –διασκέδαση . Ένα πρωτότυπο ευρηματικό σόου με ξηρό πάγο, για παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού , που θα δημιουργούν γρανίτες από φρούτα και λαχανικά μέσα σε φαντασμαγορικούς καπνούς |
Σάββατο 19/11 Κυριακή 20/11 Σάββατο 26/11 Κυριακή 27/11 |
53ο Δημοτικό Σχολείο 54ο Δημοτικό Σχολείο 59ο Δημοτικό Σχολείο 61ο Δημοτικό Σχολείο ώρα 12.00-14.00 |
Σε συνεργασία με τη Β ΄ και τη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα |
|
Διαγωνισμός μαγειρικής για την Τρίτη ηλικία |
Νοέμβριος Δευτέρα 21/11 Δευτέρα 28/11 Δεκέμβριος Τετάρτη 14/12 |
21/11/2016 ώρα 11:00 5ο παράρτημα (Αλεξανδρείας 27) 28/11/2016 ώρα 11:00 3ο παράρτημα (Χαρ. Μούσκου 9) 14/12/2016 ώρα 17:00 2ο παράρτημα (Λαγκαδά 35) |
Σε συνεργασία με τα Κ.Α.Π.Η του Δ, Θ. και τη chef Κική Εμμανουηλίδου , από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος |
|
»Με….Nου » ,: »Αρωματόκηπος και ευεξία . Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των βοτάνων.»: παρουσίαση βιβλίου |
Τρίτη 22/11 |
Πατάρι βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ ώρα 19.00 |
Συγγραφείς : Μ. Στικούδη Food blogger Δρ. Ν. Κρίγκας Βιολογος Δρ. Δ. Λάζαρη καθ. Φαρμακευτικής Δρ. Ελ. Μαλούπα γεωπόνος Α.Π.Θ. ερευνήτρια-Δ/ντρια ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” |
|
Παρουσίαση του κρασιού, «Η ΓΟΡΓΟΝΑ» – πρώτη παραγωγή του Αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης Η παρουσίαση θα γίνει σε φιλανθρωπικό δείπνο |
Τρίτη 22/11 |
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ THE EXELSIOR Εστιατόριο “Be” ώρα 20.30 |
Σε συνεργασία με τη Δ/νση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος Τιμή πρόσκλησης 30€ Τα έσοδα θα διατεθούν στο «Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων Β. Ελλάδας παιδιών πασχόντων από Κυστική Ινώδη νόσο» |
|
Το Δίκαιο Εμπόριο : Ενημερωτική ημερίδα για την Αστική διατροφική πολιτική σε τοπικό επίπεδο |
Τετάρτη 23/11 |
Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων Δημαρχείου 16.30-20.30 |
Σε συνεργασία με τη Fair trade Hellas |
|
«Κρασί και σοκολάτα» Εκδήλωση οινογνωσίας και γευσιγνωσίας , με αφρώδεις και γλυκούς οίνους καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα, σε γευστικούς συνδυασμούς με χειροποίητα σοκολατάκια |
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου |
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ THE EXELSIOR 19.00-21.00 Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23 Τ. 2310 021020 |
Σε συνεργασία με : «Οίνους Β. Ελλάδος»- «ΒΟΡΟΙΝΑ» zαχαροπλαστείο «ΑΓΑΠΗΤΟΣ» Περιορισμένος αριθμός θέσεων: 30 Τιμή κατ’ άτομο: 10€ Κράτηση απαραίτητη στο τ. 2310 281617 |
|
«Ο χάρτης των γεύσεων» Παρουσίαση –γευσιγνωσία κρασιών και τοπικών προϊόντων |
Σάββατο 3/12 Κυριακή 4/12 |
Αποθήκη Γ΄ Λιμάνι |
Διοργάνωση WINE-PLUS Υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival |
|
Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο Τοπικοί παραγωγοί και επιχειρηματίες προβάλουν και πωλούν προϊόντα από το χώρο της γαστρονομίας. Παρουσίαση χριστουγεννιάτικων συνταγών από τις σεφ Χρ. Κάκου και Σπανού |
Σάββατο 3/12 Κυριακή 4/12 |
Φουαγιέ Δημαρχείου ώρα 11.00-17.00 |
|
|
«Μεσογειακή διατροφή και υγεία» Ημερίδα |
Τετάρτη 7/12 |
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημαρχείου Από ώρα 16.00 -20.00 |
Σε συνεργασία με τους: Ένωση διατροφολόγων Β. Ελλάδος, Fair Trade Hellas Α.Π.Θ. |
|
Δεύτερη Παρουσίαση του κρασιού «Η ΓΟΡΓΟΝΑ» –παραγωγή του Αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε Φιλανθρωπικό δείπνο |
Πέμπτη 8/12 |
Ξενοδοχείο GRAND HOTEL Ώρα 20.00 |
Σε συνεργασία με τη Δ/νση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος Τιμή πρόσκλησης 25€ Τα έσοδα θα διατεθούν στo Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» |
|
«Και διηγώντας τα να…τρώς» Παρουσίαση βιβλίου που πραγματεύεται ιστορίες που συνοδεύουν προσφιλή ελληνικά πιάτα και σχετίζονται με συνήθειες, έθιμα, μουσική, βιώματα κ.λ.π. για τη δημιουργία τους. |
Δευτέρα 12/12 |
Πολυχώρος AGORA-ERGON Ώρα 19.00 |
Συγγραφέας : Μελίσσα Στοίλη |
“Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων”
Mία γιορτινή εκδήλωση γευσιγνωσίας
με εκλεκτά, σπάνια και ιδιαίτερα κρασιά, από τον μοναδικό
βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
Τρίτη 13 /12 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ
18.00-22.00Σε συνεργασία με τους «Οίνους Β. Ελλάδος»- «ΒΟΡΟΙΝΑ» Είσοδος 10€ (4€ από κάθε εισιτήριο θα διατεθούν στο Δημοτικό
Ίδρυμα-Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός»).
|
«Η Γαλλική επιρροή στα γλυκά της Θεσσαλονίκης» Work shop και γευσιγνωσία από τη σεφ Ντίνα Νικολάου |
Πέμπτη 15 /12 |
Μακεδονία Παλλάς Ώρα 19.00 |
Είσοδος ελεύθερη |
|
Street-food Με γεύσεις και προϊόντα από τη Ιταλία. Επιχειρηματίες και εστιατόρια της πόλης με ιταλικά γαστρονομικά προϊόντα γιορτάζουν με τον κόσμο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. |
Σάββατο 17 /12 |
Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας από 12.00 μέχρι 22.00 |
Σε συνεργασία με το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο. Με σκοπό την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Amatricana της Ιταλίας. |
|
Φιλανθρωπικό brunch Με συνταγές βασισμένες σε ελληνικά βότανα Προλογίζει η Ελένη Ψυχούλη |
Κυριακή 18 /12 |
Ξενοδοχείο The met Από 12.00 μέχρι 16.00 |
Σε συνεργασία με το Ορφανοτροφείο «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» στο οποίο θα διατεθούν και τα έσοδα Τιμή πρόσκλησης 25€ |
|
Thessaloniki Food Festival Παρουσίαση ειδικού επιλεγμένου πιάτου, σε συνεργασία με 50 κεντρικά εστιατόρια της πόλης που συμμετέχουν όλη τη χρονιά στο πρόγραμμα «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω» |
18 Νοεμβριου-18 Δεκεμβρίου |
Σε 50 κεντρικά εστιατόρια της πόλης |
|

Πρόσφατα σχόλια