Η Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας από το Foodfestival του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τον δεύτερο οδηγό γαστρονομίας με τίτλο « Contemporary Cuisine of Thessaloniki » με νέες συνταγές των σεφ- πρεσβευτών της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σήμερα, στα πλαίσια της Detrop, και του 8ου Thessaloniki Food Festival, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.Σπύρος Πέγκας.
O νέος αυτός οδηγός γαστρονομίας περιλαμβάνει 14 συνταγές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία του κοινού, στην ιστοσελίδα του Thessaloniki Food Festival και παρουσιάζουν παραδοσιακά πιάτα, δοσμένα με έναν σύγχρονο τρόπο.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το Thessaloniki Food Basket, ένα γαστρονομικό καλάθι, με τοπικά προϊόντα που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ώστε να προβληθεί η τοπική παραγωγή. Το φετινό καλάθι, περιλαμβάνει, κασέρι Σοχού,κριτσίνια, ελαιόλαδο, αυγά, πάστα ελιάς, αρωματικό ρύζι, οστρακοειδή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα πιάτα που δημιούργησαν, οι νέοι σεφ της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης και Λάμπρος Ρώσσιος, που θα είναι οι chef- ambassadors της Θεσσαλονίκης για το 2018.



@ σίσση βασιλειάδου
#thessalonikifoodfestival2018 #foodbasket #γαστρονομίαθεσσαλονίκη

Πρόσφατα σχόλια