Λεμονάκι μυρωδάτο
Με ευχάριστο διακριτικό άρωμα τα λεμόνια ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα από την αρχαιότητα. Πρόκειται για διασταύρωση του μανταρινιού με το κίτρο και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας βιταμίνης C που περιέχουν. Ιδανικά για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Μια εύκολη, νόστιμη, μυρωδάτη και ελαφριά συνταγή για κρέμα,ιδανική για απογευματινό καφέ.
Άν η ζάχαρη είναι απαγορευτική για εσάς μπορείτε να την παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε μπισκότα χωρίς ζάχαρη.
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
1 κ.σούπας γεμάτη κάστερ πάουντερ
60 ml χυμό λεμόνι
2 κ.σούπας άχνη ζάχαρη
1 πακέτο μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από ένα λεμόνι (βιολογικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνετε 2-3 κουταλιές από τα μπισκότα στα μπολάκια και τα πατάτε με ένα κουτάλι, να σχηματιστεί μία βάση.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά και ταυτόχρονα ανακατεύετε σε ένα φλυτζάνι το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου με το κάστερ πάουντερ να διαλυθεί καλά. Προσθέτετε την άχνη και
ρίχνετε και το γάλα στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πάρει βράση ρίχνετε και τον χυμό λεμονιού και σβήνετε την φωτιά. Μην περιμένετε να πήξει αμέσως.
Μοιράζετε την κρέμα στα μπολ σας. Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λεμονιού.
#κρέμα_λεμονιού #γλυκό_με_λεμόνι

Πρόσφατα σχόλια