Je Cuisine pour Beyrouth
Όταν θέλεις να προσφέρεις βρίσκεις τον τρόπο. Μιά σκέψη για προσφορά στους πληγέντες της Βηρυτού, σε αυτούς τους ανθρώπους που ξαφνικά έχασαν τα πάντα, μια ιδέα που ξεκίνησε από τον Γιάννη Κατσαντώνη ( Αργοφαγείο) και υλοποιήθηκε μέσα από 22 εστιατόρια και χώρους αναψυχής που ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Το κάθε ένα από αυτά τα μαγαζιά δημιούργησαν ένα πιάτο, ένα γλυκό, μία πίτα τα σημερινά έσοδα των οποίων θα πάνε στη Βηρυτό μέσω της ανθρωπιστικής οργάνωσης του Λιβάνου Libantroc. Και δεν σταματούν εδώ. Βιολογικά προϊόντα και κρασιά που προσέφεραν προμηθευτές από όλη την Ελλάδα θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μιάς εκδήλωσης με φαγητό take away (λόγω covid-19 ), που θα μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί, να δοκιμάσει και να προσφέρει. Μια σταγόνα στον ωκεανό, λέει ο Γιάννης,τις περισσότερες φορές όμως η σκέψη και η αίσθηση ότι δεν είσαι μόνος και κάποιος έκανε κάτι για σένα είναι πέρα και πάνω από την όποια οικονομική βοήθεια.
Τορτίγιες γεμιστές με λαχανικά, μαύρο χοίρο και Ελληνικά τυριά ήταν το φαγητό που ετοίμασε το Αργοφαγείο και ήταν πραγματικά πεντανόστιμο.
Πρόσφατα σχόλια