ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΑΠΟ THN Tuvunu
Tuvunu
Το τσάι του βουνού, ο σιδερίτης όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, έχει πατρίδα του τη Μεσόγειο και ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών φυτών Lamiaceae. Είναι φρύγανο, πολυετές και ευδοκιμεί σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.
Στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 14 είδη σιδερίτη και είναι ο μόνος τόπος στον κόσμο μέχρι στιγμής, που καλλιεργείται συστηματικά και σύμφωνα με τα πρότυπα της βιοκαλλιέργειας – έτσι, όπως έχει διδάξει η ίδια η φύση.Το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με το μαύρο τσάι, δε χρειάζεται καμία επεξεργασία για την καλλιέργεια και τη συντήρησή του. Όταν κάποιος πίνει τσάι του βουνού, απολαμβάνει το άρωμα και τη γεύση του αληθινού λουλουδιού, καθώς είναι αυτοφυές, ανθεκτικό και η όλη διαδικασία παρασκευής του γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο. Το ρόφημα, που είναι πλούσιο σε σίδηρο είναι αρωματικό, και θεωρείται ως τονωτικό, εφιδρωτικό και αποχρεπτικό. Επιπλέον δεν ερεθίζει το νευρικό σύστημα και γι’ αυτό πλεονεκτεί του κοινού τσαγιού (Κευλάνης) γιατί δεν προκαλεί αϋπνία.
Για την παρασκευή του, ρίχνουμε μικρή ποσότητα τσαγιού , σε νερό που βράζει.Το αφήνουμε λίγα λεπτά της ώρας και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
Έχουμε συνηθίσει να πίνουμε το τσάι του βουνού σαν ζεστό ρόφημα, το χειμώνα. Ένα ρόφημα αρωματικό, μαλακτικό και αποχρεπτικό. Τώρα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του, και το καλοκαίρι. Η ελληνική εταιρία Tuvunu μας προσφέρει τον σιδερίτη σαν ένα έξοχο υγιεινό αναψυκτικό, χωρίς συντηρητικά και το μόνο στον κόσμο που μπορεί να απολαύσει κανείς όλο το χρόνο, κρύο ή ζεστό.
Ήταν η σοφία του Ιπποκράτη, η συνταγή των γιαγιάδων μας, η χαρά των αισθήσεων και το ελληνικό καλοκαίρι που μάς έδωσαν την ιδέα: κρύο τσάι του βουνού με φρεσκοστυμμένα λεμόνια, ανθόμελο και μαύρη ζάχαρη!
Μια τελείως διαφορετική πρόταση που δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.
Η διαφορά φυσικά, είναι στο τσάι του βουνού, στον ελληνικό σιδερίτη
Η παρασκευή του είναι φαινομενικά απλή, αλλά έχουμε βρει κάποια μικρά μυστικά που αναδεικνύουν στο μέγιστο τη γεύση και το άρωμά του. Τα αποξηραμένα λουλούδια βράζονται ελαφρώς σε φυσικό νερό της Ροδόπης. Το άρωμα που αναδύεται αμέσως, σχεδόν, οφείλεται στα πτητικά συστατικά του έλαιου και στη συνέχεια, αφού το τσάι βράσει λίγο ακόμα απελευθερώνονται τα ευεργετικά φλαβονοειδή από το φυτικό ιστό, δίνοντας στο ρόφημα το χαρακτηριστικό του χρώμα. Καμία προσθήκη πλην του μελιού και του φρέσκου χυμού λεμονιού δε γίνεται.
Εκτός από τη διανομή του σε επιλεγμένα σημεία εντός Ελλάδος, το Tuvunu ήδη εξάγεται στην Ασία και την Αμερική.
Πρόσφατα σχόλια