Πίτα, εύκολη χωρίς φύλλο
Καθώς διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, σας δίνω μιά εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Παρόμοιες συνταγές βρίσκουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με διάφορα ονόματα, μπλαστό ή πλαστό, κολομπαρόπιτα, γυμνόπιτα ή τεμπελόπιτα. Πολλές από αυτές τις πίτες γίνονται με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι.Όπως σε όλες τις πίτες μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που έχουμε,προσθέτοντας π.χ.μανιτάρια, χόρτα ή κολοκύθια.
Μαζί με μια σαλάτα είναι μια γρήγορη λύση για βραδινό.
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
2 φλυτζάνια γάλα
150 γρ. τυρί κρέμα
2 φλ.φέτα σε κομματάκια
1 φλ.τριμμένο κασέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 κουτ.σούπας λάδι
1 κουτ.σ. μπέικιν
1 1/2 σιμιγδάλι
1 κουτ.σ.βούτυρο
1/2 κουτ.γλ.μπαχάρι
πιπέρι
δυόσμο (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα τυριά μας, το γάλα,τα κρεμμυδάκια, το λάδι, το μπέικιν και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να έχουμε ένανχυλό, σχετικά πηχτό. Ρίχνουμε το μπαχάρι και το πιπέρι.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά στους 175 βαθμούς. Σερβίρουμε την τυρόπιτα μας, ζεστή ή κρύα. Καλή σας όρεξη.
Πρόσφατα σχόλια