Μπισκότα ιταλικά
Μιά συνταγή για τραγανά παξιμαδάκια, για τον καφέ ή το τσάι. Στην Ιταλία,τα συναντάμε σαν καντουτσίνι, τα τρώνε στο πρωινό ή συνοδευτικά του καφέ.Διατηρούνται για αρκετές μέρες σε γυάλινο βάζο ή σε μεταλλικό κουτί.
ΥΛΙΚΑ
(για 40 τμχ.περίπου)
3 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
75 γρ. καλαμποκέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
350 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
15 γρ.κακάο
1 κ.γλ.μπέικιν
1 πρ.αλάτι
70 γρ. αμύγδαλα
70 γρ. φυστίκια αιγίνης
50 γρ. κόντιτα ή 50 γρ. σταφίδες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,το μπέικιν,το αλάτι, τους ξηρούς καρπούς κοπανισμένους και τα κόντιτα ή τις σταφίδες.(Ότι έχουμε ή ότι προτιμάμε). Ενώνουμε τα υλικά των δύο μπολ και ανακατεύουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι σχετικά μαλακή. Άν είναι πιό σφιχτή προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.
Με βρεγμένα χέρια χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την πλάθουμε σε κύλινδρο.Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα βάζουμε τους δύο κυλίνδρους αφήνοντας λίγη απόσταση για να μήν κολλήσουν.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς,για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξουν αλλά να μην ψηθούν,για να μπορούμε να τα κόψουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30-40 λεπτά. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε την ψημένη ζύμη σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου και τις στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου,στους 150 βαθμούς, γυρίζοντας τα μια φορά στο ενδιάμεσο.Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μιά σχάρα, πριν τα σερβίρουμε.
Πρόσφατα σχόλια