Μελιτζανοσαλάτα με Καρύδια
Η μελιτζάνα ειδικά στις μεσογειακές χώρες, αποτελεί βασικό συστατικό της καλοκαιρινής κουζίνας. Στη χώρα μας, η πιο διαδεδομένη είναι η τσακώνικη μελιτζάνα ενώ γνωστές είναι και οι λευκές μελιτζάνες Σαντορίνης, αυτές του Λαγκαδά και της Σύρου. Η μελιτζάνα, βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα θεωρείται πλούσια σε μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και διεγείρει τη λειτουργία του συκωτιού, των εντέρων και των νεφρών. Οι μελιτζάνες μπορούν να γίνουν τηγανιτές, ψητές, σε φαγητά όπως ο μουσακάς, τα παπουτσάκια και το ιμάμ μπαιλντί. Σε αυτήν την συνταγή για μελιτζανοσαλάρα, τα καρύδια , κάνουν την διαφορά.
ΥΛΙΚΑ
2 Μέτριες μελιτζάνες
30-50 ml λάδι
1 κουτ.ξύδι
1 σκ.σκόρδο
1 πρ.αλάτι
1/4 φλιτζ.καρύδια
λίγη φέτα
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και χαράσουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά, σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή στο γκαζάκι,(μέχρι να μαλακώσουν). Τις ξεφλουδίζουμε, βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ και τις χοντροκόβουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για 12 ώρες πριν την σερβίρουμε.
Πρόσφατα σχόλια