Λιγκουίνι με γυαλιστερές
Ένα πιάτο με απλά υλικά, εύκολο στην εκτέλεση, με πλούσια γεύση, κάτι πιο ιδιαίτερο για το σαββατοκύριακο που έρχεται μας προτείνει το #Megaostrakon με τα ποιοτικότερα οστρακοειδή και θαλασσινά.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λιγκουίνι 1κλ γυαλιστερές 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 4 μέτριες ώριμες ντομάτες Ρίγανη, Μαϊντανό 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι/Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε προσεκτικά τις γυαλιστερές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί και ένα ακόμη ποτηράκι νερό σε δυνατή φωτιά. Παρακολουθούμε τα θαλασσινά και μόλις ανοίξουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κρατάμε τα υγρά στα οποία έβρασαν οι γυαλιστερές. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο σε φετούλες και τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μερικά λεπτά. Προσθέτουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε και πάλι την σάλτσα που σιγοβράζει. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό στο ζουμί που έβρασαν τα όστρακα, αλατίζουμε και βράζουμε εκεί και τα λιγκουίνι al dente. Σουρώνουμε το ζουμί που βράσαμε γυαλιστερές και ζυμαρικά και το προσθέτουμε στη σάλτσα με ρίγανη και μαϊντανό. Αναμειγνύουμε τα λιγκουίνι με τις γυαλιστερές ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.Για να διευκολύνουμε την πρόσβαση στις αγαπημένες σας γεύσεις παραδίδουμε καθημερινά τα προϊόντα μας στην πόρτα σας. Πληροφορίες-Παραγγελίες ☎️2351072213 ☎️2351072214
@foodmood #foodmood
Πρόσφατα σχόλια