Γεύσεις από Ιταλία
Το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους. Είναι κουλτούρα, πολιτισμός, μυρωδιές και αρώματα, γεύσεις, μνήμες παιδικές, γέλια και χαρές, τραπεζώματα.
Την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυθεντικά ιταλικά προϊόντα μέσα από 3 γαστρονομικές διαδρομές γευσιγνωσίας αφιερωμένες σε 3 Περιφέρειες της Ιταλίας: του Βένετο, της Σαρδηνίας και της Καλαβρίας, μας έδωσε το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο νέο Risto-Wine bar της Θεσσαλονίκης “Blé Vin”, στα πλαίσια του προγράμματος “TRUE ITALIAN TASTE”.
Ριζότο με ιταλικό τυρί ΠΟΠ asiago από το Βένετο, κεφτέδες polpette μέσα σε σάλτσα από την Καλαβρία και γουρουνοπούλα από τη Σαρδηνία, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μέσα από 3 γαστρονομικές διαδρομές γευσιγνωσίας αφιερωμένες σε 3 Περιφέρειες της Ιταλίας: του Βένετο, της Σαρδηνίας και της Καλαβρίας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο νέο Risto-Wine bar της Θεσσαλονίκης “Blé Vin”, στα πλαίσια του προγράμματος “TRUE ITALIAN TASTE”.
Με την συμμετοχή δύο γνωστών Ιταλών chef στην Ελλάδα, τον κ. Lembo Pasqualino (Ιταλικό Εστιατόριο “Mare e Monti”) και τον κ.Marco Serra (Chef Serra Delicatessen & Drinks) καθώς και ενός καταξιωμένου Έλληνα chef, τον κ. Γεώργιο Παλησίδη (Geogastronomy) ειδικό στις διεθνείς κουζίνες και καθηγητή μαγειρικής και γεωγαστρονομίας, το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.
Τον συνδυασμό των ιταλικών κρασιών ανέλαβε ο Ιταλός sommelier και δημοσιογράφος κρασιών, κύριος Roberto Lepori, ο οποίος ήρθε από την Ιταλία για την εκδήλωση.
Η εκδήλωση περιελάμβανε και την γευσιγνωσία ποιοτικών και παραδοσιακών προϊόντων όπως : Grana Padano DOP, Asiago DOP, Prosciutto Veneto DOP, Caciocavallo Silano DOP, Salumi Calabresi DOP, Fiore Sardo DOP, Pecorino Sardo DOP, Pane Carasau με συνδυασμούς κρεμωδών και σε λάδι ιταλικών λιχουδιών. Όλα συνδυασμένα με ειδικά επιλεγμένα ιταλικά τοπικά κρασιά.
Πρόσφατα σχόλια