Σαλάτα του καλοκαιριού
Με καταγωγή από την Κίνα αλλά φτάνοντας στην Ελλάδα από την Περσία, πιθανότατα με τις εκστρατείες του Αλέξανδρου, τα ροδάκινα ή περσικά μήλα όπως τα ονόμασαν είναι συνυφασμένα με το καλοκαίρι.
Με φλούδα ή χωρίς, μέσα σε γιαούρτι ή σε χυμούς, σε μαρμελάδες ή κομπόστες το ροδάκινο ζουμερό και γευστικό αποτελεί αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνες Α, E και C.
Κρατάμε λίγο από το καλοκαίρι που φεύγει με τις γεύσεις από μια δροσερή, γευστική, καλοκαιρινή σαλάτα με ροδάκινα.
ΥΛΙΚΑ
Πράσινη σαλάτα
κρεμμυδάκι
1 νεκταρίνι ή ροδάκινο
φιλέ αμύγδαλο
κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
2-3 παξιμαδάκια (ντακο)
λάδι- ξύδι
χυμό από ένα ροδάκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα παξιμάδια.το αμύγδαλο, το κεφαλοτύρι και το ροδάκινο σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε το λάδι , λίγο ξύδι και τον χυμό από το ροδάκινο και ενσωματώνουμε στη σαλάτα μας. Συνοδεύουμε με ένα δροσερό λευκό κρασί.
Πρόσφατα σχόλια