Food Mood Ιστολόγιο

0

Από ένα ταξίδι, στην καρδιά της Αφρικής, και των ανθρώπων της.

Δύο, από τις ποιός ξέρει πόσες ιστορίες, που κατέγραψε η ψυχή, η πένα και η φωτογραφική μηχανή της Αλεξάνδρας και του Στέργιου, από το ταξίδι τους με vespa στην Αφρική, μοιράζονται σήμερα μαζί μας.
Από ένα ταξίδι, στην καρδιά της Αφρικής, και των ανθρώπων της.

0

Η Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας από το Foodfestival του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τον δεύτερο οδηγό γαστρονομίας με τίτλο « Contemporary Cuisine of Thessaloniki » με νέες συνταγές των σεφ- πρεσβευτών της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σήμερα, στα πλαίσια της Detrop, και του 8ου Thessaloniki Food Festival, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.Σπύρος Πέγκας.

0

Χαλβάδες και άλλες ιστορίες

Καθαρά Δευτέρα αύριο και αρχή της Σαρακοστής, δηλαδή της μεγάλης νηστείας των 40 ημερών, μέχρι το Πάσχα.
Τηρώντας το έθιμο, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, αφού εκδράμουμε στας εξοχάς, για το πέταγμα του χαρταετού, συνηθίζουμε να τρώμε λαγάνα, το άζυμο ψωμί που παρσκευάζεται μόνο εκείνη την ημέρα και διάφορα νηστίσιμα φαγώσιμα , όπως, ταραμά, χαλβά, ελιές, φασολάδα και θαλασσινά.

0

Δίπλες της Αποκριάς

Συμβαίνει και σε εσάς, να συνδέεται, τις γιορτές και τις σχόλες, με φαγητά ή γλυκά; Μιλάς για τα Χριστούγεννα και σκέφτεσαι χοιρινό και λαχανοντολμάδες, το καλοκαίρι και αναπολείς ουζάκια και μεζεδάκια, την άνοιξη και φέρνεις στο μυαλό σου τη γεύση από τα ντολμαδάκια, τις απόκριες και θυμάσαι τις δίπλες και τα λουκουμαδάκια που έφτιαχνε η μαμά σου, στα παιδικά πάρτυ.

0

Μπρουσκέτες με μανιτάρια

Ένα νόστιμο και αρωματικό ορεκτικό, που μας έρχεται από την Ιταλία, φτιάχνεται με απλά υλικά και μπορεί να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό με ένα ποτήρι κρασί.
Τί είναι όμως , η μπρουσκέτα.

0

Μιά pizza, όπως πρέπει.

Η αγάπη μας για το καλό και αυθεντικό φαγητό, μας οδήγησε αυτή την φορά, στην οδό Παπαδοπούλου 6, στο Πανόραμα.
Είχαμε ακούσει ότι το Da Michelle του Μιχάλη Τσαχαλίνα είχε μετακομίσει από τη Νίσυρο στη Θεσσαλονίκη και σπεύσαμε να δοκιμάσουμε.
Στην κουζίνα, βρήκαμε τον Μιχάλη, όπου ανάμεσα στα διαλείμματα από τα ζυμώματα και τα ψησίματα μας μίλησε για το νέο του εγχείρημα.

0

Ένα γλυκό… « κέντημα»

Εσείς ξέρετε πού θα βρείτε το καλύτερο ισλί στη Θεσσαλονίκη;
Μην ανησυχείτε. Εμείς ψάξαμε, δοκιμάσαμε και μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε, πως το καλύτερο «ισλί» βρίσκεται στην οδό Αγ. Θεοδώρας 11, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο.