Food Mood Ιστολόγιο

0

Χειμωνιάτικη μαρμελάδα με λωτούς

Πορτολάχρους και εύγευστος, ο λωτός τα τελευταία χρόνια άρχισε να μπαίνει δυναμικά στο διατροφολόγιο μας.
Είναι πανάρχαιο φρούτο που μάλλον έχει καταγωγή από την Ινδία, όπου και λένε ότι την μέρα που γεννήθηκε ο Βούδας, φύτρωσε ένα δέντρο λωτού, και διαμέσου του Θιβέτ και της Κίνας έφτασε και στη Μεσόγειο, όπου έγινε το ιερό φυτό της αρχαίας άνω Αιγύπτου.

0

Τα ισλί της μαμάς μου

Άν έχετε καταγωγή από τη Μικρά Ασία σίγουρα έχετε δοκιμάσει ισλί.

Τα ισλί είναι ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο νηστίσιμο* γλυκό, σαν γεμιστό μελομακάρονο, λιγότερο σοροπιασμένο,με καταγωγή από τη Μικρά Ασία.
Χαρακτηριστικό του, τα σχέδια στην όψη του που γίνονται είτε με μια μικρή μασιά είτε με την ανάποδη μεριά απο δυό πιρουνάκια.

0

Οι λαχανοντολμάδες των Χριστουγέννων μας

Οι λαχανοντολμάδες ή λαχανοσαρμάδες είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της μικρασιάτικης κουζίνας.Ένα χειμωνιάτικο φαγητό που δεν λείπει ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.
Ένα χειμωνιάτικο φαγητό που δεν λείπει ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.
Είναι αρκετά χρονοβόρο,μπελαλίδικο καθώς χρειάζεται 1 ώρα περίπου προετοιμασία πριν μπει στη φωτιά αλλά και τόσο νόστιμο, που αξίζει σίγουρα τον κόπο.

0

«Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» στη Θεσσαλονίκη

Για μία ακόμη χρονιά δοκιμάσαμε εξαιρετικά καινούργια κρασιά αλλά και παλιά αγαπημένα στην τελευταία για αυτήν τη χρονιά, εορταστική, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ένωσης οινοποιών Οίνοι Βορείου Ελλάδος.
Φέτος τα έσοδα της εκδήλωσης θα προσφερθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.
Και του χρόνου!!

0

Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Θέλετε και εσείς να φάτε κάτι γλυκό αλλά “δεν κάνει; “
Είτε γιατί είστε διαβητικοί είτε γιατί αποφασίσατε να περιορίσετε τη ζάχαρη στον οργανισμό σας, αλλά δεν μπορείτε και χωρίς ένα γλυκάκι, αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε εσάς.

0

KOUZINA 2020 από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού

10 χρόνια μετά τη δημιουργία του προγράμματος KOUZINA, απο τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, που προωθεί με μοναδικό τρόπο την γαστρονομική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τους ντόπιους μάγειρες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της ανατολικής Χαλκιδικής σε μια προσπάθεια υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, η διευθύντρια marketing του Οργανισμού κ.Μαρία Πάππα, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα KOUZINA 2020.

0

Πέστο με βασιλικό

Εύκολη και γρήγορη σάλτσα πέστο με βασιλικό για να αγκαλιάσει ζεστά τις φθινοπωρινές μακαρονάδες σας.
Το pesto alla genovese είναι μια ιταλική σάλτσα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο, κουκουνάρι, λάδι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα.

0

Θα πάρετε ένα εκλεράκι;

Το διάσημο πια Eclair Grec αλλά και εκλέρ με κρέμα μανταρίνι και τζίντζερ ή με μαστίχα Χίου, φρεσκότατα macaron με κάστανο ή με πορτοκάλι και μιλφέϊγ κλασικό αλλά και με πραλίνα ή με καραμέλα δοκίμασαν από τον ζαχαροπλάστη Κώστα Τσενικίδη του ζαχαροπλαστείου
Fleur, οι φίλοι των γλυκών και της γαλλικής γαστρονομίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε μιά επίδειξη ζαχαροπλαστικής και φυσικά γευσιγνωσίας.