Food Mood Ιστολόγιο

0

Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, δηλαδή στις 26 και 27 Μαΐου 2018 από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», ανοίγουν τις πόρτες των οινοποιείων τους και περιμένουν τους φίλους του κρασιού για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προτάσεων.

0

Δροσερό γλυκό με φράουλες

Από τη Χιλή, λένε ότι είναι η καταγωγή της φράουλας και προέρχεται από τις μικρές αγριοφράουλες του δάσους, που στη συνέχεια μεταφυτεύθηκαν στους κήπους , καλλιεργήθηκαν και εκτιμήθηκαν δεόντως από τους αρχαίους Ρωμαίους. Οι Γάλλοι ήταν λάτρεις της φράουλας τις οποίες κατά τον 15ο αιώνα συνόδευαν με σαντιγί.

0

Ταξίδι γεύσεων στην Ανατολική Χαλκιδική

Όταν αγαπάς τον τόπο σου και θέλεις να τον δείς να προοδεύει, όταν κρατάς τα έθιμα και τις παραδόσεις, όταν το μαγείρεμα δεν είναι αγγαρεία αλλά ευχαρίστηση και όταν βρεθεί και ο κατάλληλος άνθρωπος να ενώσει όλα αυτά τα κομμάτια, τότε έχεις το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός, το KOUZINA 2018, που διοργανώνει ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού.

0

Κολατσιό για μικρούς και μεγάλους

Για να ξεφύγουμε λίγο από το κλασικό τοστ με αλλαντικά και κασέρι, φτιάξτε δύο πρωτότυπα και νόστιμα σαντουιτσάκια για να φάνε τα παιδάκια σας, στο σχολείο.
Καλό είναι το κολατσιό, να περιέχει πρωτεϊνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες χωρίς πολύ αλάτι και ζάχαρη, καθώς είναι ένα γεύμα που τα παιδιά θα φάνε στο διάλλειμα μεταξύ των ωρών των μαθημάτων ή το απόγευμα την ώρα του διαβάσματος και θα πρέπει να τους δώσει ενέργεια και καλή διάθεση.

0

Έρχεται το KOUZINA 2018

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες, στην Αρναία το γαστρονομικό δρώμενο KOUZINA, που πραγματοποιείται στην Ανατολική Χαλκιδική από τις 15 Μαϊου μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Στο KOUZINA 2018 περιλαμβάνονται 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες

0

Μελιτζάνες στο φούρνο

Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και οι μελιτζάνες επίσης.
Η μελιτζάνα μας έρχεται από την αρχαιότητα, την συναντάμε για πρώτη φορά στην Ινδία κα στη συνέχεια στην Κίνα. Στην Ευρώπη την βρίσκουμε τον 12ο με 14ο αιώνα. Ωστόσο, λόγω της πικρής γεύσης της, άργησε να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή κουζίνα και καλλιεργούνταν για διακοσμητικούς λόγους.

0

Επιστημονικό συμπόσιο για τη Ρετσίνα

Επιστημονικό συμπόσιο για τη ρετσίνα και τη διαχρονική ιστορία της ρητίνης στην οινοποιητική τεχνική, διοργανώνεi το οινοποιείο Κεχρής, στις εγκαταστάσεις του, το Σάββατο 19 Μαϊου.

0

Γιουβαρλάκια σούπα

Μπορεί να μην είναι το φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τα αγαπημένα μας φαγητά, σίγουρα όμως είναι ένα πιάτο, που θυμίζει μαμά, παιδικά χρόνια, νοσταλγία. Και η απόδειξη πως άν θέλουμε να μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε στην οικογένεια μας ένα νόστιμο, απλό, σπιτικό, φαγητό δεν χρειαζόμαστε περισσότερο από 30 με 40 λεπτά.