Food Mood Ιστολόγιο

0

Γαύρος στο χαρτί

Ο γαύρος είναι ένα από τα πιό νόστιμα ψάρια, πλούσιο σε ωμέγα -3 , εύκολος στο μαγείρεμα και με προσιτή τιμή.
Ήταν γνωστός στους Αρχαίους Έλληνες, ονομαζόταν «αφύη» και αποτελούσε δημοφιλές έδεσμα.

0

Εύκολη κολοκυθόπιτα με τυριά

Φαίνεται πως για κάποιους τα κολοκυθάκια θεωρούνται άνοστα γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε την έκφραση κολοκύθια με τη ρίγανη ή κολοκύθια τούμπανα ή απλώς κολοκύθια όταν ο συνομιλητής μας λέει ανοησίες.
Κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ, άν σκεφτούμε πόσες διαφορετικές συνταγές μπορούμε να φτιάξουμε με τα κολοκυθάκια.

0

Μαρμελάδα κορόμηλο

Σας δίνω αυτή τη συνταγή για μαρμελάδα κορόμηλο (τζάνερα) γιατί την έφτιαξα με τα φρούτα από το δέντρο στην αυλή μας, και όσο παιδιάστικο ή αφελές και να είναι, η ευχαρίστηση να κόβεις τους καρπούς από ένα δέντρο και να τους τρώς άμεσα έχει, άλλη νοστιμιά.

0

Το φεστιβάλ πίτας ξεκίνησε

Οι πίτες, σε διάφορες εκδοχές και γεύσεις αποτελούν μια καθημερινή απόλαυση.
Το Thessaloniki Food Festival θέλοντας να αναδείξει το ξεχωριστό αυτό έδεσμα που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, πραγματοποιεί έναν ξεχωριστό γευστικό διαγωνισμό, με τη συνεργασία των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, της Ενότητας Τριανδρίας και των ΚΑΠΗ.

0

Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, δηλαδή στις 26 και 27 Μαΐου 2018 από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», ανοίγουν τις πόρτες των οινοποιείων τους και περιμένουν τους φίλους του κρασιού για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προτάσεων.

0

Δροσερό γλυκό με φράουλες

Από τη Χιλή, λένε ότι είναι η καταγωγή της φράουλας και προέρχεται από τις μικρές αγριοφράουλες του δάσους, που στη συνέχεια μεταφυτεύθηκαν στους κήπους , καλλιεργήθηκαν και εκτιμήθηκαν δεόντως από τους αρχαίους Ρωμαίους. Οι Γάλλοι ήταν λάτρεις της φράουλας τις οποίες κατά τον 15ο αιώνα συνόδευαν με σαντιγί.

0

Ταξίδι γεύσεων στην Ανατολική Χαλκιδική

Όταν αγαπάς τον τόπο σου και θέλεις να τον δείς να προοδεύει, όταν κρατάς τα έθιμα και τις παραδόσεις, όταν το μαγείρεμα δεν είναι αγγαρεία αλλά ευχαρίστηση και όταν βρεθεί και ο κατάλληλος άνθρωπος να ενώσει όλα αυτά τα κομμάτια, τότε έχεις το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός, το KOUZINA 2018, που διοργανώνει ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού.

0

Κολατσιό για μικρούς και μεγάλους

Για να ξεφύγουμε λίγο από το κλασικό τοστ με αλλαντικά και κασέρι, φτιάξτε δύο πρωτότυπα και νόστιμα σαντουιτσάκια για να φάνε τα παιδάκια σας, στο σχολείο.
Καλό είναι το κολατσιό, να περιέχει πρωτεϊνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες χωρίς πολύ αλάτι και ζάχαρη, καθώς είναι ένα γεύμα που τα παιδιά θα φάνε στο διάλλειμα μεταξύ των ωρών των μαθημάτων ή το απόγευμα την ώρα του διαβάσματος και θα πρέπει να τους δώσει ενέργεια και καλή διάθεση.