Food Mood Ιστολόγιο

0

DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA

Οι νέες τάσεις στην παραγωγή και εμπορία των τροφίμων-ποτών, η γευσιγνωσία, η τεχνολογία-καινοτομία στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, οι καινούργιες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα και η γαστρονομία, αποτελούν το επίκεντρο των εκδηλώσεων των εκθέσεων DETROP...

0

Χιουνκιάρ Μπεγιεντί

Συναντήσαμε τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια στη διάρκεια ενός cooking workshop που έγινε στην 25η Detrop Boutique στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Πέσκιας μαγείρεψε μιά παραδοσιακή πολίτικη συνταγή, το γνωστό Χιουνκιάρ Μπεγιεντί, αυτόν τον υπέροχο πουρέ ψητής...

0

Καφενείον η Φιλοσοφική

Ψωνίζοντας ένα Σάββατο στη λαϊκή,ανάμεσα στις μελιτζάνες και τις ντομάτες,στη δεύτερη σειρά μάχης,πίσω από τις τέντες των μανάβηδων και το στριμωξίδι από τα καροτσάκια,είδα την ταμπέλα:
«Καφενείο η Φιλοσοφική».
 Σαν σε όαση ησυχίας,απρόσβλητοι από το πολύβουο παζάρι,οι θαμώνες απολάμβαναν κάτω από την κληματαριά το καφεδάκι τους και τσιμπολογούσαν τα μεζελίκια τους.

0

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ίσως το δεύτερο εμβληματικό στοιχείο της Θεσσαλονίκης μετά το Λευκό Πύργο είναι το κουλούρι της. «Κουλούρι Θεσσαλονίκης» με τ’ όνομα. Ένας στρογγυλός λεπτός κρίκος, διαμέτρου περίπου 15 εκ. πασπαλισμένος με πολύ σουσάμι, ξεροψημένος, τραγανός, πεντανόστιμος. Φρέσκα, τραγανά ξεροψημένα, και οι πελάτες συρρέουν στον κουλουρτζή για το πιο πρόχειρο και νόστιμο δεκατιανό της πόλης.