Food Mood Ιστολόγιο

0

SANI GOURMET 2016 / 20-24 ΜAIOY 2016

Λίγο πριν την αυλαία της πιο νόστιμης διοργάνωσης -του «Sani Gourmet 2016», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 20 – 24 Μαΐου, στο Sani Resort- έχετε μια ευκαιρία να πάρετε μια γεύση από τους φετινούς καλεσμένους και να μάθετε κάποια πράγματα για την προσωπική τους διαδρομή στη χώρα της γαστρονομίας. Μην ξεχνάτε ότι τα δείπνα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 20:30

0

ΦΑΚΟΣ ΕΣΘΙΟΜΕΝΟΣ

Η φακή ή ο φακός ο μαγειρικός, είναι ένα από τα πρώτα φυτά που ξεκίνησε να καλλιεργεί συστηματικά ο άνθρωπος. Καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια (γύρω στο 2000 π.Χ.), σχεδόν συγχρόνως με το κριθάρι και το σιτάρι. Η καλλιέργεια της φακής ήταν γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο, ενώ στους αρχαίους Έλληνες ήταν γνωστή ως φακός εσθιόμενος.

0

ΕΥΚΟΛΗ ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

Οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι η πρώτη Quiche Lorraine φτιάχτηκε στην περιοχή της Λοραίνης το 1558. Πρόκειται για μιά αλμυρή τάρτα που περιείχε βούτυρο, τυρί, αυγά, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αργότερα προσθέσανε, στα υλικά και το λαρδί,( στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί από το μπέικον) ενώ εμφανίστηκαν και παραλλαγές της συγκεκριμμένης συνταγής, ανάλογα με την περιοχή.

0

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

Τη συνταγή, μου την έδωσε η φίλη μου η Ελπίδα, που βρήκε αυτόν τον τρόπο για να τρώνε οι κόρες της, όταν ήταν μικρές, την μελιτζάνα. Τώρα, μετά από 20 χρόνια, την βρήκα να συσκευάζει σε τάπερ την μελιτζανόπιτα, για να τη στείλει με courier στην κόρη της, στην Αθήνα. Αθάνατη ελληνίδα μάνα.

0

ΜΙΑ » ΣΦΗΚΑ » ΠΑΝΩ ΣΤΗN PIZZA

Εβδομήντα χρόνια από τη γέννηση της πιο διάσημης σφήκας και τριάντα από τον σύλλογο φίλων σφήκας στη Θεσσαλονίκη. Και βέβαια μιλάμε για την vespa, το πιο διάσημο δίτροχο που στη σέλα του κουβάλησε κυριολεκτικά, τα όνειρα και τους αγώνες, τους έρωτες και τα δράματα των γενιών μετά τον πόλεμο.

0

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

Το ταχίνι παρασκευάζεται απο αλεσμένο σουσάμι και το βρίσκουμε με την μορφή πολτού.

Στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής και χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών. Εμείς συνήθως το θυμόμαστε την περίοδο της νηστείας, ωστόσο τα ωφέλιμα λιπαρά και η πρωτείνη που περιέχει βοηθούν στην καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού.

0

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Την πρώτη κλασική συνταγή σφολιάτας, την συναντάμε στο βιβλίο » Patissier Francois» το 1653 από τον μάγειρα του βασιλιά Ερρίκου του 4ου της Γαλλίας. Για την παρασκευή της χρειάζεται αλεύρι, βούτυρο,νερό και αλάτι. Η επιτυχία μιάς καλής σφολιάτας εξαρτάται απο τον τρόπο ζυμώματος, που έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του αέρα μέσα στη ζύμη. Όταν ψήνεται η σφολιάτα, ο αέρας διογκώνεται και την κάνει να φουσκώνει.
Οι συνταγές με σφολιάτα είναι πάρα πολλές , εδώ σας παρουσιάζω την πιό εύκολη,γρήγορη και υγιεινή.

0

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Κεφτέδες με κιμά, τυρί, πατάτα,κολοκύθι,ντομάτα.
Όσα τα λαχανικά, τόσοι και οι κεφτέδες που μπορεί να φτιάξει κανείς.
Τα τηγανητά κεφτεδάκια ανήκουν στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και αποτελούν αγαπημένο φαγητό παιδιών και ενηλίκων.