Food Mood Ιστολόγιο

0

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ

Η μαγειρίσα είναι σούπα που τρώγεται παραδοσιακά το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση. Πρόκειται για το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας μετά από τις ημέρες της νηστείας, της Μεγάλης Εβδομάδος. Ωστόσο, εμείς, στην οικογένεια μου, πάντα κάνουμε ¨μαγειρίτσα¨ με μανιτάρια . Άς όψεται, ο ασίκης και ο μπουλασίκης.

0

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ

Βίγνα η ονυχωτή. Αφού διέσχισε τον ταραγμένο Ατλαντικό ωκεανό, στα αμπάρια της γαλέρας του Κολόμβου, ως αντίδωρο της ανακάλυψης της Αμερικής, το φασόλι, ήρθε και βρήκε στην Ευρώπη τη θέση του. Η θρεπτική του...

0

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ

Υπάρχουν κάποια φαγητά ή μήπως όλα, που σηματοδοτούν για τον καθένα κάτι διαφορετικό. Τα ντολμαδάκια με ρύζι και γιαούρτι, μου φέρνουν στο νού Πρωτομαγιά, και την εικόνα της μαμάς μου να τα τυλίγει, ένα -ένα για να τα πάρουμε μαζί μας,στο τάπερ, στο πικ-νικ της Πρωτομαγιάς, το πρώτο της Άνοιξης.

0

Πάμε… brunch;

Το αντίδοτο στην Κυριακάτικη μελαγχολία βρέθηκε!!! Διαβάστε και που σερβίρεται…
Μπορεί να ήρθε στη χώρα μας ως πρωτοχρονιάτικη μόδα, συνήθειο ταυτισμένο με τους ξενύχτηδες της παραμονής, που υποδέχονταν τον ήλιο της πρώτης μέρας του νέου χρόνου απολαμβάνοντας τον μπουφέ κάποιου κεντρικού ξενοδοχείου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να διεκδικεί εβδομαδιαίο μερίδιο στις εξόδους μας. Κάπως έτσι η μόδα του brunch –από τη σύμπτυξη των αγγλικών λέξεων breakfast (πρωινό) και lunch (μεσημεριανό)- έχει γίνει αγαπημένη μας κυριακάτικη συνήθεια.

0

ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΙΧΘΥΟΣ

Την Κυριακή των Βαΐων, γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Σε ορισμένα μέρη έδιναν στα βάγια την μορφή ψαριού , καθώς το ψάρι ήταν το σημάδι αναγνώρισης των πρώτων χριστιανών. Έτσι παρά το γεγονός ότι είμαστε μέσα στη νηστεία της Σαρακοστής, επιτρέπεται να φάμε ψάρι.Το λέει και το παιδικό τραγούδι ¨Βάγια Βάγια των Βαγιών, τρώμε ψάρι και κολιό και την άλλη Κυριακή τρώμε κόκκινο αυγό.

0

SANI GOURMET 2016 / 20-24 ΜAIOY 2016

Λίγο πριν την αυλαία της πιο νόστιμης διοργάνωσης -του «Sani Gourmet 2016», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 20 – 24 Μαΐου, στο Sani Resort- έχετε μια ευκαιρία να πάρετε μια γεύση από τους φετινούς καλεσμένους και να μάθετε κάποια πράγματα για την προσωπική τους διαδρομή στη χώρα της γαστρονομίας. Μην ξεχνάτε ότι τα δείπνα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 20:30

0

ΦΑΚΟΣ ΕΣΘΙΟΜΕΝΟΣ

Η φακή ή ο φακός ο μαγειρικός, είναι ένα από τα πρώτα φυτά που ξεκίνησε να καλλιεργεί συστηματικά ο άνθρωπος. Καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια (γύρω στο 2000 π.Χ.), σχεδόν συγχρόνως με το κριθάρι και το σιτάρι. Η καλλιέργεια της φακής ήταν γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο, ενώ στους αρχαίους Έλληνες ήταν γνωστή ως φακός εσθιόμενος.

0

ΕΥΚΟΛΗ ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ

Οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι η πρώτη Quiche Lorraine φτιάχτηκε στην περιοχή της Λοραίνης το 1558. Πρόκειται για μιά αλμυρή τάρτα που περιείχε βούτυρο, τυρί, αυγά, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αργότερα προσθέσανε, στα υλικά και το λαρδί,( στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί από το μπέικον) ενώ εμφανίστηκαν και παραλλαγές της συγκεκριμμένης συνταγής, ανάλογα με την περιοχή.