Food Mood Ιστολόγιο

0

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

Το ταχίνι παρασκευάζεται απο αλεσμένο σουσάμι και το βρίσκουμε με την μορφή πολτού.

Στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής και χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών. Εμείς συνήθως το θυμόμαστε την περίοδο της νηστείας, ωστόσο τα ωφέλιμα λιπαρά και η πρωτείνη που περιέχει βοηθούν στην καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού.

0

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Την πρώτη κλασική συνταγή σφολιάτας, την συναντάμε στο βιβλίο » Patissier Francois» το 1653 από τον μάγειρα του βασιλιά Ερρίκου του 4ου της Γαλλίας. Για την παρασκευή της χρειάζεται αλεύρι, βούτυρο,νερό και αλάτι. Η επιτυχία μιάς καλής σφολιάτας εξαρτάται απο τον τρόπο ζυμώματος, που έχει σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του αέρα μέσα στη ζύμη. Όταν ψήνεται η σφολιάτα, ο αέρας διογκώνεται και την κάνει να φουσκώνει.
Οι συνταγές με σφολιάτα είναι πάρα πολλές , εδώ σας παρουσιάζω την πιό εύκολη,γρήγορη και υγιεινή.

0

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Κεφτέδες με κιμά, τυρί, πατάτα,κολοκύθι,ντομάτα.
Όσα τα λαχανικά, τόσοι και οι κεφτέδες που μπορεί να φτιάξει κανείς.
Τα τηγανητά κεφτεδάκια ανήκουν στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και αποτελούν αγαπημένο φαγητό παιδιών και ενηλίκων.

0

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Tην ευκαιρία να μάθουν αυθεντικές συνταγές της Ιταλικής κουζίνας είχαν όσοι συμμετείχαν στο πρώτο σεμινάριο, γι΄αυτόν τον μήνα, που πραγματοποιήθηκε στην κουζίνα του Mare e Monti από τον Pasquale Lembo.

0

ΒΙΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Γευσιγνωσία με βιολογικά προιόντα προσέφερε η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας, στην αγορά βιολογικών προιόντων στο Στρατόπεδο Κόδρα , στην Καλαμαριά.

0

Οκτώ πολλά υποσχόμενοι νέοι σεφ δίνουν ραντεβού στη Σάνη

Πέντε μέρες, που θα απογειώσουν την αίσθηση της γεύσης υπόσχονται οι διοργανωτές του «Sani Gourmet 2016», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 20 – 24 Μαΐου, στο Sani Resort. Η φετινή διοργάνωση φέρνει στο προσκήνιο τα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, τους σεφ που είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν έξτρα «νοστιμιά» στο χώρο μελλοντικά, χάρη στην έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους.

0

ΚΑΝΕΛΑ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Η Κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον (Cinnamomum) και χρησιμοποιείται στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική . Η κανέλα διαθέτει πολυφαινόλες,οι οποίες φαίνεται πως μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της γλυκόζης, της ινσουλίνης και τον ρυθμό του μεταβολισμού των λιπιδίων.

0

Baccala alla Veneziana

Σε ένα πρόσφατο γαστρονομικό ταξίδι,στην Ιταλία, που οργάνωσε το Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης, βρέθηκα στην μαγευτική Τεργέστη.Εκεί είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μιά διαφορετική συνταγή για τον μπακαλιάρο.