Food Mood Ιστολόγιο

0

Σούπες μου’πες

Ο χειμώνας είναι στο φόρτε του και ο οργανισμός μας ζητάει σούπα. Είναι θρεπτικές, χορταστικές, και πεντανόστιμες.
Για να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασικές κοτόσουπες ή κρεατόσουπες, σας προτείνω μια εύκολη,νόστιμη, και χορτοφαγική βελουτέ κολοκυθόσουπα, ιδανική για τα κρύα βράδια του χειμώνα.

0

Πορτοκαλόφλουδες για φάγωμα

Το πορτοκάλι είναι το φρούτο του χειμώνα που δε λείπει από κανένα σπίτι.
Το φλούδι του πορτοκαλιού είναι τόσο μυρωδάτο που κάθε φορά που χρησιμοποιείται σε γλυκά μοσχοβολάει όλο το σπίτι.
Μπορούμε να κρατήσουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια που στίβουμε για χυμό στον καταψύκτη και να χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε για κέικ, καρυδόπιτες ή κρέμες. Εκτός από γλυκό του κουταλιού μπορείτε να κάνετε τις φλούδες πορτοκαλιού ζαχαρωμένες ή με σοκολάτα.

0

Και το βραβείο για το καλύτερο εκλέρ πηγαίνει στον…

Ένα από τα πιο παλιά, κλασικά και αγαπημένα γλυκά, ήρθε να μας επανασυστήσει ο διαγωνισμός για το καλύτερο εκλέρ.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα με τον σεφ της Πρεσβείας, διοργανώνει τον διαγωνισμό MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ.

0

Σπαγγέτι με κυδώνια και ταραμά

Και τώρα που περάσανε οι γιορτές και αφού οι περισσότεροι τιμήσαμε και με το παραπάνω κρεατοφαγικά πιάτα, σας προτείνω μια συνταγή που αλίευσα από τον φίλο Δημήτρη Μεγασθένη, ιδιοκτήτη της Megaostrakon και γνώστη κάθε είδους οστρακοειδούς.

0

Γευσιγνωσία κρασιών από τα Βοροινά των Χριστουγέννων

Πήγαμε στα Βοροινά των Χριστουγέννων,την τελευταία οινική εκδήλωση για αυτήν τη χρονιά, από την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», δοκιμάσαμε καινούργιες ετικέτες κρασιών αλλά και παλιές και αγαπημένες, γνωρίσαμε οινοποιούς, είδαμε φίλους, ανταλλάξαμε γνώμες και απόψεις για τα κρασιά, περάσαμε τέλεια.

0

Γέμισε μυρωδιές και γεύσεις από την Ιταλία η Αγίας Σοφίας.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 από τις 11.00 έως τις 22.00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, μυρίζει Ιταλία. Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA, το οποίο διεξάγεται στα πλαίσια του «Thessaloniki Food Festival» που συνδιοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

0

Η μηλόπιτα της μαμάς μου

Οι συνταγές που κυκλοφορούν για μηλόπιτες είναι άπειρες. Με φύλλα κρούστας, σφολιάτα, ζύμη τάρτας, σαν κέϊκ, τα μήλα τριφτά ή μέσα στη ζύμη ή από πάνω και ούτω καθεξής.
Συνήθως, όσες συνταγές και αν έχω κατά καιρούς μαζέψει και όσους πειραματισμούς και αν έχω κάνει, η μηλόπιτα που φτιάχνω είναι αυτή που σας δίνω παρακάτω.

0

23 και 24 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας τρώμε ιταλικά.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 από τις 16.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 από τις 11.00 έως τις 22.00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, θα «μυρίσει» Ιταλία. Ιταλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μαγειρεύουν για το φετινό STREET FOOD ITALIA, το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του «Thessaloniki Food Festival» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.