Food Mood Ιστολόγιο

0

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

Από τότε που οι Αζτέκοι προσέφεραν τους πολύτιμους καρπούς του κακαόδεντρου στους Θεούς και στη συνέχεια το χρησιμοποιούσαν σαν μέσο εμπορικών συναλλαγών μέχρι το 1528 που ο Hernando Cortez έφερε στην Ισπανία τους πρώτους καρπούς του κακάο καθώς και τα σύνεργα για να ετοιμάσει το ρόφημα που είχε πρωτοδεί στη χερσόνησο Γιουκατάν έχουν περάσει πολλά χρόνια.

0

ΓΕΜΙΣΤΑ

Με ρύζι ή με κιμά, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα, ζεστά ή κρύα, τα γεμιστά είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια, κρεμμύδια και ότι άλλο λαχανικό είναι της εποχής, μπορεί να γεμιστεί με το ρύζι.
Τα κλασικά παραδοσιακά γεμιστά, ωστόσο, περιλαμβάνουν μόνο πιπεριές και ντομάτες, παρέα με λίγες πατατούλες.

0

Η Ανατολική Χαλκιδική στην Κύπρο

Ως απόλυτα επιτυχής κρίνεται η συμμετοχή του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του KOUZINA 2017 στο 13o Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Οράς στον ομώνυμο οικισμό της επαρχίας Λάρνακας.

0

ΜΗΛΟΠΙΤΑ του ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το μήλο, αυτό, το τυπικό χειμωνιάτικο φρούτο,γνωστό από την αρχαιότητα, συνδεδεμένο με μύθους και θρύλους,σύμβολο απαγορευμένης γνώσης, αντικείμενο μέτρησης στα βιβλία της αριθμητικής χιλιάδων παιδιών αλλά και αυτό που δάνεισε το όνομα του στη Νέα Υόρκη αλλά και στην μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής, την Apple.

0

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

Μια συνταγή, από τη σεφ Κική Εμμανουηλίδου για εγγυημμένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Τα σουτζουκάκια είναι μακρόστενα κεφτεδάκια, λίγο πικάντικα, που πρώτα τηγανίζονται και μετά μαγειρεύονται σε σάλτσα. Τα λέμε σμυρναίικα, γιατί τα μαγείρευαν οι Σμυρνιές Μικρασιάτισσες νοικοκυρές που φημίζονταν για τα νόστιμα φαγητά τους.

0

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

Σας δίνω μία εύκολη συνταγή για λικέρ ρόδι, τώρα που τα ρόδια είναι στο φόρτε τους. Γεμίστε μικρά μπουκαλάκια και κάντε τα δώρα, την περίοδο των γιορτών, στους φίλους σας. Σίγουρα θα τους εκπλήξετε ευχάριστα.

0

DINNER GALA ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, πλημμυρισμένη από αρώματα και γεύσεις, στην κατάμεστη αίθουσα Maistros του The MET Hotel, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το φιλανθρωπικό δείπνο υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ, με τη διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εμφανώς συγκινημένη, να δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ και στα Βήματα Ζωής των παιδιών της.

0

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Στις μέρες μας, η φακή, που αποτελεί μια εύκολη λύση για φαγητό, καθώς γίνεται γρήγορα (δεν απαιτεί μούλιασμα για ώρες, όπως τα άλλα όσπρια) αλλά είναι και θρεπτική, μαγειρεύεται όχι μόνο σούπα, αλλά και σε σαλάτες, σε φακόρυζα ή πουρέ. Χρειάζεται μόνο λίγη έμπνευση.