Food Mood Ιστολόγιο

0

SUPER ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ

Την Μ.Πέμπτη το έθιμο θέλει να βάφουμε τα αυγά, να ζυμώνουμε τσουρέκια και κουλουράκια. Άν αποφασίσετε να ζυμώσετε και να ψήσετε τσουρέκια ο Κόκκινος φούρνος, μας έδωσε μια συνταγή με σίγουρη επιτυχία. Άν πάλι δεν προλαβαίνετε, ζεστά, νόστιμα, μαστιχωτά τσουρέκια σας περιμένουν στην οδό Αποστόλου Παύλου 1 & Αρμενοπούλου (πίσω από την Ροτόντα) αλλά και στην Κ.Τούμπα, στην οδό Τριανταφυλλοπούλου.

0

Βαμμένα κόκκινα αυγά

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση τα κόκκινα αυγά που βάφουμε το Πάσχα συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που το έδωσε για την σωτηρία του κόσμου. Μέρος του εθίμου των πασχαλινών αυγών είναι και το τσούγκρισμα.

0

Τσιπούρα στη λαδόκολα με λαχανικά

«Βάγια, Βάγια των βαγιών,
τρώνε ψάρι και κολιό,
και την άλλη Κυριακή
με το κόκκινο αυγό ! «
Η Κυριακή των Βαϊων, ονομάζεται έτσι γιατί μετά βαϊων και κλάδων, έγινε η υποδοχή του Ιησού, στα Ιεροσόλυμα.
Καθώς η παράδοση της εκκλησίας, επιτρέπει την κατανάλωση ψαριών την Κυριακή των Βαϊων, παρότι είμαστε μέσα στη σαρακοστή, σας δίνω μια εύκολη συνταγή για ψάρια στη λαδόκολα. Είμαι σίγουρη πως άν τη δοκιμάσετε μια φορά, θα την κάνετε συνέχεια. ( Για τα λαχανικά μπορείτε να βάλετε ότι έχετε, ωστόσο η γλυκοπατάτα και τα σπαράγγια δίνουν ιδιαίτερη γεύση και χρώμα στο πιάτο σας.)

0

ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΓΙΑ VEGAN ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΥΟΝΤΕΣ

Με τις φακές που περισσέψανε από την προηγούμενη μέρα φτιάχνουμε ένα γρήγορο, εύκολο και γεμάτο βιταμίνες φαγητό. Ο συνδυασμός δε,του όσπριου με το ρύζι, μας δίνει μια πρωτεϊνη υψηλής θρεπτικής αξίας, παρόμοιας με αυτήν του κρέατος.Το φακόρυζο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην αραβική κουζίνα αλλά και στην κυπριακή με την ονομασία Μουτζέντρα.

0

Άγνωστες λέξεις- νόστιμες γεύσεις

Εδώ και 6 χρόνια περίπου το street food στη Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει την χορτοφαγική εκδοχή του. Μιλάμε για το Falafel house στην Αλ.Σβώλου 54.
Τα φαλάφελ, είναι τραγανοί ρεβιθοκεφτέδες που μας έρχονται από την Ανατολή, και αποτελούν βασικό πιάτο του Λιβάνου, της Συρίας, της Αιγύπτου.

0

ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΟΒΑ -Βιολογικά ζυμαρικά-

Τα συναντήσαμε στην Detrop, τα μαγειρέψαμε, τα δοκιμάσαμε, μας άρεσαν και σας τα παρουσιάζουμε. Πρόκειται για τα βιολογικά ζυμαρικά από το
“Κτήμα Γ Μπρόβα”,
μια μικρή, οικογενειακή μονάδα στον Ξηρόλακο Κιλκίς

0

Πίτα, εύκολη χωρίς φύλλο

Καθώς διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, σας δίνω μιά εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Παρόμοιες συνταγές βρίσκουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με διάφορα ονόματα, μπλαστό ή πλαστό, κολομπαρόπιτα, γυμνόπιτα ή τεμπελόπιτα. Πολλές από αυτές τις πίτες γίνονται με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι.