Food Mood Ιστολόγιο

0

Τραγανοί κύριοι και κυρίες ή croque monsieur-croque madame

Για ένα χορταστικό πρωινό ή για ένα ελαφρύ βραδινό το croque Μonsieur ή το ακόμα πιό εμπλουτισμένο croque Madame είναι ένα γρήγορο, οικονομικό και νόστιμο γεύμα. Είναι μια γαλλική συνταγή που συναντάμε στα περισσότερα γαλλικά μπιστρό και καφέ.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τραγανό τοστ με μπεσαμέλ,κάτι που το κάνει ιδιαιτέρως νόστιμο.

0

…και μάγουλο βερίκοκο

Όταν πρίν από 5 χρόνια, φυτέψαμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι σήμερα, η μαρμελάδα μας, θα ήταν από αυτές τις βερικοκιές.
Η ιστορία του βερίκοκου, ξεκινάει από την Κίνα, στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ινδία από εκεί στην Περσία και στην Αρμενία, από όπου μας ήρθε και στην Ελλάδα.

0

Zεστή πατατοσαλάτα με γλυκοπατάτες

Μια διαφορετική εκδοχή της πατατοσαλάτας με την προσθήκη της γλυκοπατάτας για να συνοδεύσετε τα ψητά ή το ψάρι σας. Η γλυκοπατάτα έχει μια γλυκιά γεύση (μοιάζει λίγο με το κάστανο) και εκτός από τη θρεπτική αξία, τις βιταμίνες, το σίδηρο και το ασβέστιο που περιέχει , έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα.

0

Έρωτες στο San Floriano

Tο San Floriano είναι ένα μικρό χωριό στη Βόρεια Ιταλία, σκαρφαλωμένο στον υψηλότερο λόφο –στα 278 μέτρα από τη θάλασσα της Μεσογείου- της Gorizia μιας πόλης μόλις 35.000 κατοίκων, κομμένης στα δύο από την ιταλοσλοβένικη (νοητή, πλέον, λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης) συνοριακή γραμμή.
Στα «πόδια» του οικισμού απλώνεται η περιοχή «Collio», μια οινοπαραγωγική ζώνη 16.000 στρεμμάτων με αμπελώνες, που φημίζεται, διεθνώς για τα λευκά της κρασιά. Οίνοι, που ωριμάζουν σε δεξαμενές, δρύινα βαρέλια και κατόπιν σε φιάλες, για τουλάχιστον 3 χρόνια, πριν ευφράνουν τον ουρανίσκο κάποιου οινόφιλου ρέκτη, στην Ιταλία ή σε μια άλλη γωνιά του κόσμου.

0

Βρεθήκαμε στους δρόμους του κρασιού (του νώντα στυλιανίδη)

Οι δρόμοι του κρασιού Β.Ελλάδος, κάθε Άνοιξη, εδώ και 13 χρόνια , οδηγούν στις Ανοιχτές πόρτες των οινοποιείων.
Μια καλή ευκαιρία για εξόρμηση, έξω από τα τείχη της πόλης.
Φέτος, αν και ο καιρός, δεν βοήθησε, με τις βροχές και τις μπόρες του, αποφασίσαμε να πάμε στο κτήμα κυρ-Γιάννη,στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

0

Μια Μεξικάνα στην Ευρώπη

Aπό τις Άνδεις και τους Αζτέκους στην Ευρώπη. Χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίζουν τη ντομάτα που αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής απο την καταγωγή της. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι οι Αζτέκοι ήταν αυτοί που πρώτοι καλλιέργησαν τη ντομάτα. Ενώ το 1520 ο ισπανός Ερνάν Κορτέζ μετέφερε σπόρους ντομάτας στην Ισπανία

0

VEGAN LIFE FESTIVAL στη Θεσσαλονίκη

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια διατροφή χορτοφαγική, Μία σωστά σχεδιασμένη vegan διατροφή, μπορεί να είναι πλήρης σε βιταμίνες και σε όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό, θρεπτικά στοιχεία, μειώνοντας παράλληλα την χοληστερίνη, τον διαβήτη και την αρτηριακή πίεση.

0

Η Πέλλα της γεύσης 2017

Η 6η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ που είχε σαν θέμα ..«Η λίμνη στο πιάτο της Πέλλας».., στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς το θεματικό της περιεχόμενο από την φύση του ήταν πλούσιο. Πεντανόστιμα πιάτα σε μεγάλη γκάμα ετοιμάστηκαν με περισσή αγάπη και μεράκι από τους ντόπιους μάγειρες της Πέλλας. Πλούσια ταψιά φτιαγμένα από τα καλούδια της πρώην λίμνης των Γιαννιτσών που έως σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ντόπιας κουζίνας και ήταν προσφορά στο κοινό (πάνω από 300 άτομα) που ήρθε να τα δοκιμάσει στο ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ .