Μύδια σαχανάκι με μουστάρδα
Σύμφωνα με μία ιταλική δοξασία, τα μύδια είναι νοστιμότερα όταν καταναλώνονται τους “μήνες χωρίς R“. Αυτό αντιστοιχεί στους δικούς μας Ιανουάριο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους είναι πιο γεμάτα. Όποτε και άν τα καταναλώσουμε, και για να είμαστε σίγουροι για την καθαρότητα τους, ο κανόνας είναι ένας : τα μύδια τα καταναλώνουμε πάντα μαγειρευμένα. Από πλευράς διατροφικής, 100 γραμμάρια του φαγώσιμου περιεχομένου του μυδιού περιέχουν 2 gr λιπαρών, 3,4 gr υδατάνθρακες, 11,7 gr πρωτεΐνης, μεταλλικά άλατα (88 mgr ασβέστιο, 236 mgr φώσφορο και 5,8 mgr σίδηρο) και βιταμίνες, Β1 (0,12 mgr) και B2 (0,16 mgr).
ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι μύδια
1 πιπεριά
1/2 πιπερίτσα καυτερή
1 κ.γλ.μουστάρδα
1 κ.γλ.αλεύρι *
τυρί φέτα
ρίγανη
μαιντανός
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά, ξεπλένοντας τα 2-3 φορές.
Βάζουμε λίγο λάδι στο σαχανάκι και σοτάρουμε τα μύδια για περίπου 5 λεπτά.
Βγάζουμε τα μύδια σην άκρη.
Ρίχνουμε μέσα στο ζουμί τις πιπεριές, τη μουστάρδα και το αλεύρι * .
Προσθέτουμε τη ρίγανη και τη φέτα σε κύβους έτσι ώστε να φαίνεται, και να μην λιώσει με το μαγείρεμα.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει. Άν πήξει προσθέτουμε λίγο νερό.
Στο τέλος ξαναρίχνουμε τα μύδια μέσα στο σαχανάκι για 3-4 λεπτά και όταν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε λίγο μαιντανό και ελαιόλαδο.
* το αλεύρι μπορεί και να μην χρειαστεί να το ρίξουμε, ελέγχουμε πρώτα πόσο έχει χυλώσει το ζουμάκι μας.
Πρόσφατα σχόλια