Μανιτάρια στιφάδο
Μια χορτοφαγική συνταγή με μανιτάρια, νόστιμα και θρεπτικά, για αποτοξίνωση από τα κρέατα.
Τα μανιτάρια είναι μύκητες που τρέφονται από νεκρή οργανική ύλη.
Σύμφωνα με έρευνες βρίσκονται στη διατροφή των ανθρώπων από τη λίθινη εποχή ενώ στην Ανατολή χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς λόγους εδώ και αιώνες.
Πλούσια σε φυτικές ίνες,πρωτεΐνη,κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C τα μανιτάρια συμβάλλουν στην καρδιααγγειακή υγεία, στη μείωση της χοληστερίνης και στην καθημερινή ανάγκη του οργανισμού μας για φυτικές ίνες.Τα μανιτάρια,είναι επίσης πλούσια σε λυσίνη,ένα αμινοξύ που λείπει από τα δημητριακά. Έτσι συνδυάζοντας το ρύζι με τα μανιτάρια έχουμε ένα πιάτο με μεγάλη πρωτεϊνική αξία.
Μανιτάρια στιφάδο
ΥΛΙΚΑ
700 γρ.μανιτάρια*
15-20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 ντοματάκι κονκασέ
1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας
λίγο κρασί κόκκινο
δάφνη
μπαχάρι
1 στικ κανέλλας
πιπέρι κόκκινο ή μπούκοβο
αλάτι πιπέρι
λάδι
* άν θέλουμε για ποικιλία βάζουμε 400 γρ.πορτομπέλο και 300 πλευρώτους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε και τα μανιτάρια κομμένα στα δύο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τον πελτέ. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και το κονκασέ. Άν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με λίγο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πρόσφατα σχόλια