Μακαρόνια με κιμά
Για σήμερα σας προτείνω μιά συνταγή αγαπημένη.
ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ.κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι-χοιρινό)
• 1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 500 γρ.ντοματάκια
• 1/2 φλ.τσαγιού κρασί
• 1 δαφνόφυλλο
• 1/2 κ.γλ.θυμάρι
• 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
• 1/2 κ.γλ.μπαχάρι
• δυόσμος
• αλάτι-πιπέρι
• 500 γρ.σπαγγέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά.Προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Όταν εξατμιστούν τα υγρά του
σβήνουμε με το κρασί. Μετά από 4-5 λεπτά ρίχνουμε τα ντοματάκια,την ζάχαρη,το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά,τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε τον κιμά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα και 2-3 φυλλαράκια δυόσμο.
Πρόσφατα σχόλια