KOUZINA 2020 από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού
10 χρόνια μετά τη δημιουργία του προγράμματος KOUZINA, απο τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, που προωθεί με μοναδικό τρόπο την γαστρονομική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τους ντόπιους μάγειρες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της ανατολικής Χαλκιδικής σε μια προσπάθεια υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, η διευθύντρια marketing του Οργανισμού κ.Μαρία Πάππα, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα KOUZINA 2020.
Το KOUZINA περιλαμβάνει 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες
– αρχαιοελληνική κουζίνα
– θαλασσινή κουζίνα
– μοναστηριακή κουζίνα
– κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων
– μεσογειακή κουζίνα
Με πρωταγωνιστές την τοπική κοινωνία, τους εστιάτορες, τους ψαράδες, τους παραγωγούς και περισσότερους από 800 εθελοντές, και με μοναδική οικονομική στήριξη από τον ΕΟΤ, για τη φιλοξενία των δημοσιογραφικών αποστολών και των τουριστικών πρακτόρων ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την ανατολική Χαλκιδική, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση και επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο.
Χαρακτηριστικά η Αρναία έχει μία τουριστική ζωή διάρκειας 8 μηνών.
Το πρόγραμμα KOUZINA 2020 από φέτος θα στηρίζεται και από τον δήμο Αριστοτέλη και το επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Το promo tour του KOUZINA 2020, μετά την παρουσίαση στην Κύπρο, επισκέπτεται τη γαλλική Βρετάνη, όπου στις 23 Νοεμβρίου στην «πρωτεύουσα της γαστρονομίας» – τη Rennes – παρουσιάζονται πιάτα και οίνοι από την KOUZINA εκδήλωση της 16ης Μαΐου 2020 . Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, στην οποία η προώθηση φέτος θα είναι ιδιαίτερα στοχευμένη, το KOUZINA αναμένεται να συμμετάσχει (μεταξύ άλλων) σε δρώμενα της γαστρονομικής έκθεσης Festivitas, που πραγματοποιείται στη Μιλούζη της Αλσατίας, πόλη που συνδέθηκε πρόσφατα με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Μπείτε στο site του οργανισμού και ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις τους http://www.mountathosarea.org
Πρόσφατα σχόλια