Και το βραβείο για το καλύτερο εκλέρ πηγαίνει στον…
Ένα από τα πιο παλιά, κλασικά και αγαπημένα γλυκά, ήρθε να μας επανασυστήσει ο διαγωνισμός για το καλύτερο εκλέρ.
Στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα με τον σεφ της Πρεσβείας, διοργανώνει τον διαγωνισμό MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ, με τη συμβολή γνωστών Ελλήνων και Γάλλων σεφ.
17 οι συμμετέχοντες του ημιτελικού, στη Θεσσαλονίκη, 17 διαφορετικά εκλέρ, τόσο σε παρουσία όσο και σε γεύση. Με επικάλυψη σοκολάτας, μους φρούτων, λευκής σοκολάτας, η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία των διαγωνιζομένων ήταν εντυπωσιακή.
Νικητής του ημιτελικού του διαγωνισμού για το καλύτερο εκλέρ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου ήταν ο Κωνσταντίνος Τσενικίδης
με ένα εκλέρ με γιαούρτι, φυστίκι αιγίνης , μέλι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ο τελικός για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Πρόσφατα σχόλια