Μπρουσκέτες με μανιτάρια
Ένα νόστιμο και αρωματικό ορεκτικό, που μας έρχεται από την Ιταλία, φτιάχνεται με απλά υλικά και μπορεί να σερβιριστεί σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό με ένα ποτήρι κρασί.
Τί είναι όμως , η μπρουσκέτα. Πρόκειται για φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο και λάδι ενώ το τί θα βάλουμε στη συνέχεια, εξαρτάται από τα υλικά που έχουμε.
Οι περισσότεροι, συνδέουν τη μπρουσκέτα με τη ντομάτα, στην Ιταλία ωστόσο συναντάμε διάφορες παραλλαγές,ανάλογα με την περιοχή, όπως με αντσούγια, δεντρολίβανο, κάπαρη, ή μοτσαρέλα.
Σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για μπρουσκέτα με μανιτάρια. Δοκιμάστε την.
ΥΛΙΚΑ
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
2 κουτ.σ.κρασί
θυμάρι
μαϊντανό
αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια, να σοταριστούν για 8 με 10 λεπτά. Δεν τα ανακατεύουμε με κουτάλι, για να μη διαλυθούνε αλλά κουνώντας το τηγάνι μας. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί τα βγάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι ή μαϊντανό.
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στο φούρνο ή στη φρυγανιέρα. Ρίχνουμε λίγο λάδι στις φέτες, βάζουμε τη σκελίδα σκόρδο σε ένα πιρουνάκι και το τρίβουμε στις φέτες. Μοιράζουμε τα μανιτάρια πάνω στις φέτες. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα θυμάρι και λάδι.
Ιδανικά, συνοδεύουμε με λευκό κρασί ( π.χ. Ασύρτικο ή Chardonnay ) αλλά ταιριάζουν εξίσου ωραία και κόκκινα κρασιά με φρουτώδη γεύση. # brousketa #μανιτάρια # μπρουσκέτα
Πρόσφατα σχόλια